Светионик – Они то раде за наше добро

Да ли држава која продаје ресурсе као суманута и која се, иако презадужена, задужује још, уопште постоји? Зна се одговор на реторичко питање у временима када нељудски закони лупају шакама на врата и разбијају их цокулама

Игралиште, фото Н.М.

Увијек се треба сјетити оне сцене из Спилберговог филма „Шиндлерова листа“ када потихо ноћу, у бараци разговарају заточене Јеврејке. Устрашене су и забринуте, али само једна, за коју би се данас рекло да је теоретичарка завјере, стидљиво казује што је чула, а чула је да их одвозе возом и спаљују тамо негдје. Па је настало ругање у мраку, ћути тамо, ми Нијемцима требамо, нису луди да нас убију кад смо им потребни за рад!
Но то није била добра логика… Један од начина да се препозна зло које тек има да се огрне још горим плаштом, јесте када нека власт почне да ради алогично.
На прву лопту, ко је могао да повјерује да ће данашња Њемачка – којој је економска сарадња с Русијом мила мајка – истој тој Русији увести економске санкције упркос чињеници да ће због тога Њемачка изгубити бога оца у ојрима?! Али је Њемачка, политички патуљак који је добио бефел из United Snakes, ипак увела санкције Русији, и држи их све до данас – пуштајући суштински јединог економског партнера на дуге стазе (чиме би био постигнут и мир у Европи), да за своје паре финансијски искрвари око гасовода „Сјеверни ток 2“.
Имамо ми и конкретнијих примјера да је неко ко над нама влада ишчупао логику као живац из зуба, као нпр. кад се Црна Гора супротно сопственим интересима отцијепила од Србије, кад је Србији забила нож у леђа признавши Косово*, кад је без референдумског питања већинске горске и приморске Србе увела у НАТО… или Србија пак када је, супротно кити својих националних интереса, дозволила свим дугиним бојама да коитирају са српским сељаком, српским домаћином, просветним и здравственим радником, снисходљива према душманима, а престрога према поданицима.
Ако је Лукашенко, предсједник Бјелорусије, одбијајући да прими новац од Свјетске здравствене организације, данас приватне фирме, доказао 2020. г. да је сваки феудалац новог свјетског поретка добио безобразну количину пара да повремено закључа своју територију и унутар ње стане да излуђује народ – тада није тешко повјеровати у алогичност по којој оно што се назива короном није ни планирано да престане. Већ по програму, да се само мијења.
Пола свијета шапуће у симболичној бараци: Они то раде за наше добро. Произвешће милијарде вакцина, седам милијарди, да би нам помогли. Ми њима требамо. Ко ће радити ако нас побију? Зато не слушајте што лупета она глупа жена. Или особе сличне њој.
Средином сад већ фамозног првог таласа, кад ми је кроз главу прошла јеретичка мисао: Шта ако сезоне на Приморју уопште не буде?!, почео сам да вјерујем како постоје до те мјере демонски умови који су кадри да, свијетом ведрећи и облачећи, поступе једнако као са Њемачком из горњег примјера: да витално науде свима економијама.
Данас видим даље, па на овом мјесту упозоравам читаоца да слиједе узнемирујући описи.
Пазимо…
Свјетска влада је формирана, иако ми о томе, будући небитни, немамо медије који би нас обавијестили. Такова ће власт, посебно иза сусрета у Давосу, чији ће се први дио догодити у јануару 2021, а други с прољећа, на новоговору обзнанити детаље Великог ресета.
Чим уђе у масовну употребу, синтагма Велики ресет постаће предметом тумачења, од чега ће само она тумачења у медијима налик „Печату“ бити блиска истини.
Нама знаном свијету пријети слом економије.
Као што је Њемачка добила бефел да економски науди сама себи уводећи Русији санкције под обавезно, као што су временом многе земље добиле наредбу да се унереде по властитоме коду (при чему Србија и Црна Гора нису једине), тако су се стекли услови да све земље које дугују исувише (а све дугују исувише) треба да поједу (ех, да је жаба) оно што се не једе, и самоуниште своје економије.
Да ли држава која продаје ресурсе као суманута и која се, иако презадужена, задужује још, уопште постоји? Зна се одговор на реторичко питање у временима када нељудски закони лупају шакама на врата и разбијају их цокулама. Људе који на отвореном ходају без маске саватава полиција равнодушна да ли је наредба да се здрави људи трпају у марице инфицирана алогичношћу или није.
Живимо ли ми то у Њемачкој 1941? Или је ово Европа на прагу 2021?
Зашто је људима који посједују наше бараке потребан слом економије?
Зар трговина није друго име за мир? Зар трговина није друго име за крвоток каквог-таквог поретка на планети Земљи?
Изгледа да није. Јер има свега 99,334% људи на планети којима је до зараде од својих десет прстију у миру, а чак 0,666% оних којима је до зараде током рата.
Глобални економски слом је пројектован, а са њим и глад која слиједи.
У доба ковида 19 продавнице су биле пуне, но како домаће производње нема која би обимом могла да премости годину, сви ми који живимо по логорима чије се границе поклапају са границама држава зависимо од тога да ли ће неко ујутру отворити супермаркет или неће. Јер, шта ако Велики ресет предвиђа и ту „ситну измјену“ у поретку по коме ће нова нормалност бити да јутром не можемо да купимо хлеб и млијеко?
Када у сценарио који је предвидив убацимо мутацију проказаног ковида 19 у смртоноснији ковид-21, такође генерисан, и мушкарци и жене с пругастим маскама из свих барака на свијету ће завапити: Убризгајте нам, више, ту вакцину! Па да можемо да радимо!
Јер ће гласови са логорских разгласа бити учестали. Сваки минут-два казиваће: Вакцина ослобађа: Путујте слободно. Вакцина ослобађа: Само невакцинисани стријепе да ли ће им банкомат издати кеш. Вакцина ослобађа: Слободно грлите најближе док вас телефон не обавијести да дејство вакцине почиње да слаби, када треба узети ревакцинацију.
Нова нас индустријска смрт чека иза окуке наших дана.
Пазимо.

Програмски формат Светионика јесте да бљеска с управо бококоторске нулте надморске. С једине географије на свијету на којој наш народ и даље живи уз море

Један коментар

  1. Petar Matič

    Да ли се, после овога осећате боље и лакше, г. Маловићу? Време је тешко, сви имамо своје страхове, али зар не мислите да је отменије не показивати их целом свету на овако паничан начин? Има, међутим, још нешто, осим мало више храбрости и осталих иначе можда прецењених мушких особина, о чему би требало повести рачуна када се пророчанства овакве врсте почну износити граду и свету! Ви сте, ако се не варам хришћанин – прави верник? Зар нисте помислили да је ова сигурност, с којом Ви предвиђате општу пропаст, са све детаљним описима ужаса који чекају човечанство, па, благо речено, бласфемична? Шта ће и како бити, то ипак може знати само Свевишњи. Али Ви, све ово о чему пишете говорите са таквом сигурношћу – све Ви знате, и о пројектованој светској влади и њеним плановима, глобалном економском слому, глади итд., да би се помислило… Али, надамо се да то није случај, зато мало више вере!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *