Латинкина „истина“ по мери „Мерхамета“

фото: Медија центар Београд

Које „вредности“ спајају награђене, некадашњу секретарку Савеза комуниста Србије Латинку Перовић и доследног борца за исламску Босну Хариса Силајџића

Мајка друге Србије Латинка Перовић и Харис Силајџић, један од најближих сарадника Алије Изетбеговића, добитници су овогодишње награде Муслиманског добротворног друштва „Мерхамет“ из Фондације „Мурадиф Ћато“, назване по бошњачком добротвору који више од пет деценија живи у Немачкој. Ова награда се иначе додељује „истакнутим личностима за допринос опстанку, развоју, друштвеном унапређењу БиХ и раду фондације“, а њен први лауреат био је „рахметли председник Алија“.

БРАТ И СЕСТРА Госпођа Перовић је путем видео-линка поручила како је „посебно срећна што награда долази из БиХ од хуманитарне организације која има врло важну мисију“, али и изразила задовољство што је дели „са познатим бошњачким интелектуалцем и политичарем Харисом Силајџићем“. Ни домаћини, наравно, нису остали дужни добитници овогодишњег признања, па је тако председник „Мерхамета“ Кенан Врбањац у образложењу одлуке да јој се додели награда истакао да је лидерка српских „либералних комуниста“ са краја шездесетих и почетка седамдесетих година 20. века „слободномислећа интелектуалка, бескомпромисни борац за истину и доказани пријатељ наше земље, која се жестоко успротивила агресији на БиХ од 1992. до 1995.“
Још емотивнији је у хваљењу награђених био Мурадиф Ћато. Пошто је објаснио да се Харис „борио за одбрану части бошњачког народа“, а Латинка својим радом „спасавала част српског“, овај добротвор је на крају закључио како су њих двоје за њега „као брат и сестра“.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

2 коментара

 1. Vaso Petković

  Kada Bog nekoga kazni prvo mu uzme pamet,veli stara srbska izreka.Puno godina pratim destrukciju ove moralne nakaze,koja se lažno predstavlja kao majka”druge Srbije”.Međutim ,mnogi su u tom kolu(krug dvojke), sve gori od gorega,svoje otpadništvo i moralno posrnuće pravdaju nekom posebnošću.Oni kritičari koji su još gori od ovih izmišljaju razna imena (autošovinisti) i druga samo da se maskira prava suština ovih štetočina,svakoga dana novi eufemizam,oni nemaju nikakvu štetu već dobro i udobno žive.
  Narod je taj koji trpi ogromnu štetu i nacionalno poniženje.
  Slobodan Antonić sve dobro i detaljno analizira,zaključci su logićni ali izbjegava da ih nazove pravim imenom.
  NISU TO NIKAKVI DRUGOSRBIJANCI I AUTOŠOVINISTI,TO SU -USTAŠOIDI,GORI I OPASNIJI OD SAMIH USTAŠA !!!!!!!
  DOK SE O TOME NE BUDE JAVNO ĢOVORILO,PROMJENE NA BOLJE NEMA !!

 2. Pa zar je ta spodoba jos uvek media nama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.