Видовити епидемиолози

Владика Николај: Незнање се не објашњава незнањем. Факта се не могу сматрати објашњеним ако им се само надене неко грчко име

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.

ЗАСТРАШУЈУЋА ПРЕДВИЂАЊА Закорачисмо у десети месец 7528. године. Епидемиолози настављају да нас плаше. Они верују да су све друге страхоте нестале, те нам је зараза највећи, ако не и једини, проблем. Не могу, додуше, да се сложе шта је било и колике су размере оног што нам се дешавало због короне (број заражених, оболелих, преболелих, упокојених, маскираних, тестираних и мањкавости методологије), али су зато потпуно сложни шта ће бити. Ништа ново под капом небеском. Не знамо шта је било, али зато знамо шта ће бити. Ту су наши најбољи кадрови врло учени и глагољиви. Кад застрашујућа предвиђања о будућности прођу и постану обична досадна прошлост, поново ћемо се вратити расправама о кривици и кривцима. Иду дани са лажима распевани.
Владика Николај Велимировић је у предговору књиге Радована Казимировића Тајанствене појаве у нашем народу написао: „Незнање се не објашњава незнањем. Факта се не могу сматрати објашњеним ако им се само надене неко грчко име, ако се ставе под рубрику неког фантастичног назива… Европску науку срамоте многобројни недаровити научници, који се плаше речи: не знам! Част даровитим, који са трепетом посматрају пучину свог незнања поред шкољке свога знања. Да ли је само у Европи и Америци случај да Незнање виче Знам, а Знање: Не знам?“
У поменутој књизи (ваља је повремено узимати у руке) Казимировић у поглављу Кратки биографски подаци и прорицање наших видовитих људи бележи имена 16 видовитих особа. Тренутно су епидемиолози у мањини, али ће их ускоро бити много више него што је било видовњака међ Србима. За ову чињеницу није потребна видовитост.

ЛЕПОТЕ ПОВЛЕНА У прошлу суботу, 3. октобра, био сам на планини Повлен. Лепа планина у још лепшој Србији, близу Ваљева, Бајине Баште, Косјерића, Пожеге. У згради Месне заједнице Доњи Таор окупило се педесетак особа на оснивачкој скупштини удружења Повлен. Леп дан измамио је у шетњу све придошлице. На било коју страну човек да погледа, лепота му одговори. Благодарна јесен са својим плодовима, покошене ливаде, гране препуне тек сазрелих јабука, зреле које саме отпадоше сакупљали смо са траве. Ко је имао здраве зубе загризао би јабуку одмах, ко није служио се перорезом. У оба случаја јабука је пријала. А да је било само јабука, ни по јада. Веште домаћице спремише цицвару са планинским кајмаком. Пред цицваром сви поклекоше и задовољно отежале стомаке погладише. Нико не успе да се од цицваре одбрани, а било је разлога, јер са послужавника мамила је топла јагњетина и прасетина. Ал’ цицвара се није дала!
Ред је, поименично, поменути Драгицу Јовановић Пепић, Веру Пепић и све друге домаћице којима на своју срамоту не чух имена. Нека ми опросте Николићи, Јовановићи, Јефтовићи, Пепићи на заборавности, али биће прилике. Још ћемо се ми, даће Бог, гледати. Ко може нека прође овим крајем. Близу су манастири Ћелије, Лелић. На падинама ових брда и планина су извори река Градац и Скрапежа. Извор Скрапежа је на Таорским врелима. Прилазни путеви и пешачке стазе су у врло добром стању. Без страха се могу лепоте обилазити и под дрвеним тремом ракија или сок од зове попити. Некад је овде било доста воденица и данас их има. Лепо их је видети, а о њима је записе и фотографије у књизи Воденице и ваљарице на падинама Повлена оставио за потомство Томислав Ђурић. Не будимо лењи, чувајмо Србију!

СТИДИТЕ СЕ, КОМЕСАРИ Нажалост, из других крајева Србије стижу ружне вести. Шиптари пуцају на српску децу на Косову и Метохији. Евроунијатска комесарско-бриселска багра ћути, или помиње обе стране на уздржавање. Стидите се, комесари!
Нашу власт молим да се окане свакодневног понављања о евроунијатском путу без алтернативе. Знам да за рекламирања тог пута добијате новце, али прљаве су те паре. Часније је продавати себе и ту услугу наплаћивати. Даме и господо, ви (очито вас лично нико неће) продајете све нас и нашу децу, због које наводно све радите. Где ће вам душа!?
Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, Милана Мартића и генерала Павковића. Молимо се за здравље Џулијана Асанжа. Памтимо страдање српског дечака Слободана Стојановића. Помозимо Србима који живе на Косову и Метохији. Чувајмо Републику Српску. Све ће добро бити. Догодине у Призрену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *