ОПАКЕ ЗАБЛУДЕ

Контрапродуктивно руско-српско робовање титоистичком наслеђу

Пре неки дан Путин је поводом 75. годишњице победе над нацистичком Немачком одликовао једног дуговечног високог партизанског официра (што је и раније чинио). И то је у реду. Али било би примерено да је на исти начин поступио с неким још живим припадником Равногорског покрета. Срби су током Другог светског рата имали две антифашистичке војске и Русија би то требало да уважи. Нажалост, Кремљ као и официјелни Београд у вези с тим се упорно не понаша у складу с историјским чињеницама и националним резоном. Као да злодух бољшевизма, чије највеће жртве су баш Срби и Руси, и даље лебди над нама.

ЦРВЕНИ „МОНГОЛИ“ Ни монголски освајачи руском народу нису нанели онолико зло као што су то учинили комунисти. Разорили су Руско царство и раскомадали руски историјски и национални простор. Све што смо ми доживели од 1944. само је била локализована реприза руског случаја. Од тога се руска држава до данас није опоравила. Док се некадашња Империја Романових борила за јачање руског присуства у Манџурији или Цариграду, данашња Русија се брани на границама некадашњих малоруских (украјинских) или прибалтичких губернија своје разорене царске претече. У том погледу је из 20. века ускочила у 17. столеће. То су руском народу даровали некадашњи бољшевички властодршци, али многи Руси ту истину до данашњег дана не схватају.
Бројни су они који и даље високо вреднују Октобарску револуцију и уважавају Лењина. То добро схвата руска власт. Стога није изашла у сусрет захтевима такође незанемарљивог дела руског друштва – који је свестан огромног зла које је Владимир Илич са својим следбеницима нанео сопственом народу – да с московског Црвеног трга буде уклоњен његов фараонски маузолеј. У вези с тим руски председник је рекао следеће: „Штo сe тичe Лeњинoвoг тeлa, вeруjeм дa гa трeбa oстaвити тaмo гдe je, бaрeм дoк имa људи, a oвдe имa дoстa тaквих људи, кojи пoвeзуjу свoje живoтe, свoje судбинe кao и oдрeђeнa дoстигнућa из прoшлoсти с дoстигнућимa сoвjeтскe eрe.“
Ради се о изјави мотивисаном суровим политичким прагматизмом. Путин добро разуме шта је Лењин урадио његовој нацији. Више пута је поменуо да је он срушио „историјску Русију“, односно како је једном приликом прецизирао да је „смислиo држaвну структуру кoja je пoд држaвнoст Русиje, кoja je фoрмирaнa хиљaду гoдинa, пoдмeтнулa тeмпирну бoмбу“. Но истина је једно а тренутни политички рачуни су, код нас као и у Русији али и на многим другим меридијанима, често нешто сасвим друго. Како је то један наш социолог рекао: „Када интереси говоре, истина се не може чути.“ Нажалост, интереси политичких елита се често бар у нечему не подударају с оним националним.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *


Један коментар

 1. Vaso Petković

  Nije samo zabluda već očigledna glupost ,posle svjih katastrofa kroz koje smo prošli,tvrditi da su Srbi imali dva antifašistička pokreta !!Dokle više trpiti to zaluđivanje i obmanjivanje kada i najnoviji događaji pokazuju sve suprotno.
  Da partizani nisu nikakav antifašistički već upravo fašistički pokret usmjer protiv srbskog nacionalnog interesa i zatiranja srbskog naroda, eklatantno potvrđuje,između ostalog,i ovaj slučaj koji sam čuo skoro od mog kuma koji živi u Borovu Selu.
  Veli slučaj je se desio u Lici krajem 1941ili početkom 1942 godine.Naime,idu ustaše srbskim selom i glasno pjevaju:”LAKO JE NAMI RATOVATI S’ VAMI,KAD SU VAŠI KOMADANTI-NAŠI” !!!!!!!!!.Zar ima bolje potvrde za koga su ratovali partizani koristeći bespomoćne Srbe,služeći se obmanom o bratstvu i jedinstvu,lažnom jednakošću, slobodom i demokratijom.Zvjerstva koja su pravili partizani nad srbskim narodom su potpunu identična ustaškim zločinima.Velika je glupost vjerovati da je nacizam i fašizam pobijeđen,samo je promijenjen dres i narativ,suština je ostala ista !!.Ko to ne vidi i ne razumije je slijep ili bezuman !!!!.

  9
  1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.