ВИ ТО НЕ РАЗУМЕТЕ

Изложени смо хиперпродукцији свезнајућих аналитичара – то су НВО-активисти, самопроглашени лидери намножених канцеларија и агенција, „експерти“ нарочито за геополитичке, безбедносне и војне проблеме, представници разних псеудонаучних stealth института и квазиистраживачких one-man центара

Није никаква новост да медијске поруке – нарочито оне политичке природе – имају велики утицај на ставове појединаца и формирање јавног мишљења. Редовно их упућују професионални политичари, али како они хронично кубуре са поверењем, препредено све више ангажују широку палету апологета-трбухозбораца. Њихов задатак је да тобоже стручно и објективно, али увек „на линији“ вође, странке и тзв. главног тока, детаљно образложе и потврде њихове одлуке као једино исправне, те да обаве каскадерске услуге тамо где је излагање политичара рискантно. Они представљају „интелектуалне телохранитеље“, увек спремне да уместо VIP-а у чијој су служби приме директно упућен, залутали или рикошетирани „вербални метак“ његових неистомишљеника. Подразумева се да су беспоговорно одани послодавцу, у чије име уверавају поданике како је он, окрени-обрни, увек у праву и да је сваки његов потез „политички далековид“, „у овом тренутку најбољи могућ“ и „у дугорочном националном интересу“. Са опонентима се пак беспоштедно обрачунавају, и то не аргументима већ захваљујући монополским позицијама у пропагандном апарату, користећи га за пласирање наратива како су умно толико изнад осталих да само они знају и дубоко пониру у оно о чему се стварно ради.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању


2 коментара

  1. Tоплица

    Све је на дивљење запамћено и сјајно овде изложено. Само је једно штета; неђе допрети до оне масе грађана, која по сопственој неупућености, свесној запуштености и обманама од стране компрадора и њихових газда, константно претеже и гласањем гура несрећну земљу гура у тоталну пропаст. Ово данашње стање и трендови, чине несрећним сваког добронамерног патриоту док се ордија издајника разгаљено греје на нашем пожару. Како даље ?!

  2. Unutrašnji dijalog o Kosovu, glas naroda

    Na odličan članak M. Stepića – odličan komentar Toplice! Obično kažu profesionalni političari da nema medijske i političke diktature, a u stvarnosti imamo mnogo suprotnih primera, suprotnog delovanja: Na primer Briselski sporazum je prihvaćen od Srbije “na osnovu tumačenja profesionalnih aktuelnih političara” – a ne na osnovu sadržaja suštinskih odredbi (15) dokumenta Briselskog sporazuma, koji osam godinaa, do danas nije dostavljen Narodnoj skupštini Srbije na debatu-raspravu, da vidi narod o čemu se radi (Kosovo dobilo sve državne atribute, otima se i predaje srpska teritorija Albanskim-Šiptarskim muslimanima)?
    Kako može narod da prihvata-glasa za jedan medjunarodni akt-dokument a da ga nije video na skupštinskoj proceduri-raspravi? …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *