Рат отровима и отровним лажима

За Запад је унапред потпуно јасно и да је Алексеј Наваљни отрован и ко га је отровао. То значи да су моћне западне обавештајне службе узеле ствари у своје руке, и да наука и „истина“ функционишу по њиховим директивама

Интересантно је да се афера с (наводним) тровањем руског опозиционара Алексеја Наваљног јавља баш у тренутку када западне обавештајне службе покушавају да бар део нагомиланог негативног европског набоја прелију с лидера Белорусије Александра Лукашенка на главну мету перфидног подметања – руског председника Владимира Путина. Подвала фабрикована у централама хибридног рата, да званична Русија стоји иза покушаја преврата у Белорусији, изгубила је почетну уверљивост којој је неспретним закључивањем и изјавама допринео и Лукашенко. Запад је проценио да „битку за Белорусију“ након појачаног ангажовања Русије не може добити, и сада обавештајно тежиште пребацују на друго, за њих веома важно подручје – на прљави рат око вакцина против вируса корона.

БРИТАНСКО-НЕМАЧКА САРАДЊА Британска МИ6, традиционално испред НАТО-а задужена за перфидне игре с Русијом, у овом тренутку губи битку у обавештајном сучељавању и, свесна своје инфериорности, прихвата помоћ партнерске немачке обавештајне службе БНД. Тако се одједном у случај Наваљни директно укључују Немци, иако ову аферу сви виде као логичан наставак британско-руске афере Скрипаљ.
Чудна је британска упорност да кривицу за тровање новичоком у Лондону и даље сваљују на руске агенте, иако немају баш никакве доказе и такорећи су потпуно раскринкани да је у питању лаж и подметање. Конструкција коју сада праве Немци с Наваљним још је гора, јер је заснована на дрским лажима о тровању иако је претходно већ утврђено да тровања није било.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *