Kараван „Заједници заједно“ у Дому здравља у Кикинди

Желећи да допринесе унапређењу квалитета здравствених установа у којима се лече најмлађи, компанија НИС је својим караваном „Заједници заједно“ наставила да обилази здравствене установе у општинама и градовима широм Србије. Овога пута станица је била Кикинда, где су представници компаније НИС, заједно са члановима Клуба волонтера, обишли Дом здравља у овом граду. Овој установи је компанија донирала средства за реконструкцију и адатацију дечјег диспанзера, као и возило хитне медицинске помоћи са пратећом опремом, у укупној вредности од 17 милиона динара. Истовремено, НИС-ови волонтери су овом приликом спровели и акцију уређивања простора испред Дома здравља.

Саша Танацковић, члан Градског већа Града Кикинде, задужен за привреду и инвестиције, истакао је да је ова донација, која подразумева набавку дијагностичке и медицинске опреме, велики бенефит за локалну заједницу.

„Самим опремањем и набавком потребне опреме наши најмлађи суграђани добили су могућност да, уз професионално и стручно знање медицинског особља Дома здравља, имају боље услове за лечење, а медицински радници боље услове за рад“, рекао је Танацковић и додао да је ово само један у низу пројеката које је НИС спровео у овом граду у протеклих 11 година у оквиру програма „Заједници заједно“ .

Директорка Дома здравља Кикинда Биљана Марковић изразла је захвалност компанији НИС која, како каже, веома води рачуна о добробити локалних заједница.

„Компанија НИС је обезбедила врло значајну донацију која се односила на побољшање квалитета рада медицнског особља и здравствене заштите деце и омладине. Она нам је омогућила куповину санитетског возила и модерног дефибрилатора за хитну службу, као и реновирање зграда дечјег и школског диспанзера. Осим тога, обезбеђен нам је нов намештај за унутрашњост диспанзера, а средили смо и поплочали двориште и направили рампу за особе са посебним потребама коју до сада на тој згради нисмо имали”, рекла је Марковић.

Задовољство су исказали и представници Клуба волонтера НИС-а.

„Имам срећу да у компанији радим као професионални ватрогасац, јер је то занимање које волим још од малена. Акције нашег Клуба волонтера у оквиру програма „Заједници заједно“ истински ме испуњавају. То што ми радимо је заиста од срца и драго нам је да својим радом можемо да вратимо заједници. Срећни смо што је наша компанија препознала енергију коју смо спремни да уложимо и што стоји иза нас“, изјавио је Бранислав Врбачки, вођа смене ватрогасне јединице Кикинда и члан Клуба волонтера.

Поред Кикинде, Клуб волонтера компаније НИС и караван „Заједници заједно“ обишли су у претходном периоду Панчево, Ниш, Кањижу, Нови Бечеј, Пожаревац и Србобран, а реализација оваквих и сличних акција планирана је у још неколико локалних самоуправа широм Србије.

НИС је програм „Заједници заједно“ покренуо 2009. године, а у претходних 12 година уложено је више од 1,2 милијарде динара и реализовано више од 950 пројеката са циљем развоја локалних заједница. НИС и град Кикинда су партнери у програму од почетка његовог спровођења, а заједнички је реализовано 158 пројеката вредних 203 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *