МАРШ ПРЕСВУЧЕНИХ ОВК ТЕРОРИСТА

Косово и Метохија: Заштита злочина и злочинаца

Приштина и њени ментори (сада из сенке) не бирају начине да остваре своје циљеве – од уцена за преговоре, до закона о вредностима ОВК, којима би осујетили откривање и извођење албанских злочинаца пред лице правде

Скоро да је постало правило да Приштина кад год јој се укаже прилика смисли неку нову уцену како би блокирала дијалог с Београдом. Овај пут је то уцена коју је изнела министарка спољних послова самопроглашеног Косова Мељиза Харадинај Стубла у изјави да представници централних институција у Приштини не би требало да учествују у дијалогу с Београдом све док српске власти не повуку потернице за припадницима бивше тзв. Ослободилачке војске Косова (ОВК), расписане преко Интерпола.
Да их изостанак чланства у Интерполу и те како „жуља“, још конкретније је показао регионални заповедник бивше ОВК Шукри Буја предлогом да косовске институције траже од земаља које су признале независност Косова да не признају листу Интерпола ради процесуирања припадника ОВК.
Повод за нову уцену указао се када су у претходних десетак дана у Турској и Албанији тамошње власти привеле накратко ветеране ОВК Имрија Иљазија и Муртеза Кастратија, по потерницама Интерпола а на захтев, како у Приштини тврде, српског правосуђа.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. U narodu, kakav je srpski, neko se usudi da kaže “zaboraviti nećemo, ali oprostiti hoćemo”. To stvara klimu za pojavu takvih kao što je pravnik Miloš S. Milojević (1840-1897). A pojavljuju se i budu prihvaćeni iz jada i nemoći samog naroda. Pragmatična politika uči da se to ne sme nikada izgovoriti. Možete razvijati odnose u granicama realnog, ali to reći je glupost. Glupost zbog toga što to, u toj realnoj politici, obavezuje samo vas i nikoga drugog. Čak ni političke poene ne dobijate u ovom svetu u kome živimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *