Политика испред правде

Косово – случај Тачи

Изненадно обелодањивање оптужнице против председника самозване државе Косово и других челника ОВК, у први план ставља политичке калкулације око преговора Београда и Приштине, сасвим занемарујући њену садржину

Усталило се неприкосновено правило да у оптужбама политичких лидера и те како има политике. Бар смо се ми у то уверили за протеклих двадесетак година, колико трају покушаји да се злочини казне а жртве добију сатисфакцију кроз правду. Није, изгледа, другачије ни у случају „офирања“ оптужнице против актуелног председника самозване државе Косова Хашима Тачија, судећи по политичком одјеку и порукама главних актера са две стране Атлантика, чиме се у други план стављају злочини и жртве који се у њој помињу.
Да ли је била ненамерна или намерна грешка „Њујорк тајмса“ са информацијом да ће се председник Србије у Белој кући састати с председником Трампом, што је имплицирало да ће у Вашингтону бити постигнут историјски „споразум“ између Вучића и Тачија, са све разменом територија, како се то већ „вукло“ по политичким кулоарима, тек послужило је као окидач за акцију у политичком корпусу који не бира методе и средства за остварење својих циљева.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *