Докона нагађања

Политичка и страначка сцена Србије

Што је председник Србије загонетнији о питању формирања нове владе, то у јавности бујају „поуздани“ наводи о њеном устројству, коалиционој комбинаторици и персоналним решењима, све уз страначка комешања, кавге и чистке

Д ок се „копља ломе“ око новог таласа пандемије короне, Кризног штаба, добрих намера и грешака, у њиховој сенци ништа мање активан се одвија политички живот Србије чију значајнију активност ћемо видети тек на јесен. Наравно, уколико корона дозволи или изгуби примат прве вести. Ни после више од месец дана од избора на свим нивоима нити је конституисана Скупштина Србије, нити Влада и ресорна министарства, нити има јасних назнака које све политичке комбинације би могле доћи у обзир. Једино су видљива страначка комешања, кавге, чистке и престројавања, што у Србији и није нека новост.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Meni se čini da nema posebnog razloga da formiranje Vlade traje ovoliko dugo, posebno imajući u vidu rezultate parlamentarnih izbora. Mislim da je u pitanju urođena sklonost ka drami, sklonost koja se teško ili nikako može eliminisati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *