Ухапшено осморо запослених ЕПС-а

Успешна сарадња ЕПС-а и МУП-а у две акције

У сарадњи са Сектором за унутрашњу контролу и безбедност ЈП ЕПС полиција је ухапсила седморо запослених из огранка „Дринско-Лимске хидроелектране“ у Бајиној Башти због сумње да су кроз више кривичних дела у вези са јавним набавкама оштетили „Електропривреду Србије“ за око 16,6 милиона динара.
Ухапшени осумњичени су причинили штету ЕПС-у и огранку ДЛХЕ тиме што су омогућили да се ураде радови који нису били предмет јавних набавки нити од значаја за пословање ЕПС-а. Том приликом су изграђени грађевински објекат и приступни пут који је требало да служе потребама трећег лица, за шта су ненаменски потрошена средства ЈП ЕПС.
У другој акцији, у сарадњи са Сектором за унутрашњу контролу и безбедност ЈП ЕПС, полицијски службеници ухапсили су једног запосленог у ЕПС-овом огранку РБ „Колубара“ приликом крађе. Ухапшени је затечен приликом крађе високонапонског кабла, велике вредности.
ЈП ЕПС захваљује Министарству унутрашњих послова Србије и надлежном тужилаштву на доброј сарадњи у сузбијању корупције и заштити имовине ЈП ЕПС.

Сектор за односе с јавношћу ЈП ЕПС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *