Шта је озарило (и преварило) наше НАТО лобисте

Потврдило се да је први услов за успешно потчињавање Србије то да се прекину њене пријатељске и пословне везе с Русијом: Сусрет Владимира Путина и Александра Вучића
у Сочију

НОВИ ИЗАЗОВИ ОДБРАНЕ НЕЗАВИСНОСТИ СРБИЈЕ

У току је још један покушај кидања наших чврстих веза с Русијом, пре свега врло успешне војне сарадње, а на том трагу се тенденциозно тумаче и изјаве председника Србије којима се циљано учитавају неистинита значења

Посета председника Александра Вучића Русији изазвала је праву олују на међународној и унутрашњој политичкој сцени. Наша независност поново је на испиту и ко зна до када ће бити. У овом тренутку Србија мора да брани право независне државе да купује оружје које је најефикасније за њену одбрану од онога ко нуди најбољи квалитет у односу на цену. „Пријатељски“ савети и „добронамерне“ препоруке да пазимо шта радимо поново долазе са Запада, најпре из САД. Навикли смо на то, али овога пута све то полако прелази у отворене претње и уцене, с паничним упозорењем да се уразумимо јер нас у супротном чека катастрофа. Као симбол те катастрофе све чешће се спомињу санкције.
Наравно да је јасно о чему се ради: у питању је још један покушај кидања наших чврстих веза с Русијом, и пре свега врло успешне војне сарадње. Та сарадња је ојачала ваздушну компоненту наше војске, што је најскупљи део јачања одбране, и унапредила ударну и маневарску способност Копнене војске. Моћници са Запада су схватили да тај тренд хитно морају да зауставе ако желе да потчине Србију јер је динамика унапређења ВС и њих изненадила. Сада траже најбољи начин како то да ураде, а актуелни планови нису нимало наивни јер улазе у фазу прљавих специјалних операција у комбинацији с озбиљним притисцима и претњама. Тако постаје сасвим јасно ко представља праву опасност и препреку у очувању српске суштинске независности и војне неутралности. Запад не уважава чињеницу да је независност у Србији традиција и да овај чврсти став значи да нам је оружје и те како потребно, пре свега као фактор одвраћања (уз наду да никада нећемо бити приморани да га употребимо).

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Један коментар

  1. Pa je l rekao Vucic da vise nece da kupuje oruzje iz Rusije zbog americkog pritiska. Zna se ko je nastancovao sve one silne afere bas jednu nedelju pre njegov put u Rusiju; a ne kazem da nisu istine, vec da Ameri istresaju prljav ves rezima (ima ga mnogo). Zauzvrat Vucic je razumeo poruku i pretnju, i u Rusiji nista nije uradio, nista nije dogorio, samo je dobio pusku kralja Milana Obrenovica. Da bas Milana, koji je izdao Rusiju i kompletno presao na stranu Austrije. Mislite da Putin ne zna ko je bio Milan Obrenovic? Simbolika je jasna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.