ЛАЖ ИСТИНИ ВРАТА ОТВАРА

НАТО вође, утувите у ваше тинтаре. Рус Николај Краснов је градио Београд, а Американац Весли Кларк га је немилосрдно рушио. У томе је разлика српског односа према Русима и НАТО-у

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.

ЛАЖ ЈЕ СТАРА УЗДАНИЦА Лаж је стара узданица, записали су наши мудри преци. Кад се неко уплете ко пиле у кучине, нема му друге него да се узда у лаж. Мора друге, милом или силом, натерати да у лаж поверују. Ко лаж не прихвата мора бити кажњен. У затвор отеран. Што су казне оштрије све је очитије да у лаж нико више не верује, јер док лаж царује и у њу се верује, нема потребе за кажњавањем. Последњим трзајима особе која од лажи живи труде се да сакрију истину о наводном масакру у Рачку. Оно што је нормалан свет одувек знао не да се више сакрити. Лажови су у паници и на сваку подлост спремни, али више они немају снаге, а њихови послодавци заокупљени сопственим бригама гледају своја посла, не марећи више за лажи некадашњих послушника. Истина је изашла на видело или како су мудри Срби давно записали: Лаж истини врата отвара.
Једна врата је крајем октобра ове године отворила Пирко Турпеинен Сари, професор и неуропсихијатар из Финске, гостујући у Београду приликом представљања своје књиге, Касапин, Кољач и Комуниста („Пешић и синови“, превод Јасмина Теофиловић, Београд, 2019). Књига је велика одбрана генерала Ратка Младића и Срба. Током говора на представљању књиге она је изговорила и ове речи: „Случај Рачак, наводни масакр над Албанцима, измишљен је да би послужио за доношење одлуке да НАТО изврши агресију над СР Југославијом. Марти Ахтисари и Хелена Ранта су само двоје од неколико Финаца који су били саучесници у креирању трагедије српског народа. Професор Пентила, наш најугледнији патолог, био је дубоко посрамљен тиме како је Ранта злоупотребила медицину. Тај извештај је требало да прво он види и одобри га, али Ранта извештај није доставила њему него генералу Вилијему Вокеру. Извештај о Рачку није само трагедија Срба и истине већ и срамота Финске.“

ДЕЛО КРАСНОВА Последице ових лажи су Србима добро познате. НАТО злочинци су у Србији рушили све што им је дошло под руку уз нештедимице расипања отровних бомби по нашим главама. Марти Ахтисари је добио Нобелову награду за мир.
У понедељак, на Алимпијевдан 7527/2019. године, у Београду је откривен споменик руском архитекти Николају Краснову, рад познатог српског вајара Небојше Неса Савовића. О славном руском архитекти се много тога зна. За непуне две деценије, колико је стварао у Краљевини Југославији, Краснов је оставио изузетан траг у архитектури Београда између два рата. Пројектовао је зграду у којој је данас седиште Владе Републике Србије, зграду Министарства иностраних послова, као и монументалну зграду Архива Србије. То су само нека његова градитељска дела. Градио је и ван Београд. И ту је списак веома дугачак. Последње дело Николаја Краснова је спомен-костурница на острву Виду у Грчкој. Костурница је спомен на последње станиште многобројних српских војника из Првог светског рата.
Свечаност откривања споменика пред уваженим званицама, и Николајевим праунуком Семом Солом, који живи у Аустралији, сликовито и лепим речима је описао Драгомир Ацовић. У говору нас је подсетио на животни пут и велико дело Краснова, коме су се Срби одужили подизањем споменика макар и после 80 година од његовог упокојења.
У овом чину видео сам симболику односа Срба према Русима, Америци и НАТО-у. НАТО планери од муке трабуњају о некаквом малигном утицају Руса на Србе. НАТО вође, утувите у ваше тинтаре. Рус Николај Краснов је градио Београд, а Американац Весли Кларк га је немилосрдно рушио. У томе је разлика српског односа према Русима и НАТО-у. Кад вам то из ваших офиса стигне у главу, све ће бити јасније.
Данас је Свети Андреја, Крсна слава у Срба. Ово је Крсна слава српске краљевске породице Карађорђевића. Свим свечарима честитам славу. У српској обичајној традицији празник се зове мечкин дан јер се Свети Андреја сматра заштитником великих животиња.
Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетана Драгана. Сетимо се Милана Мартића и мучеништва у Естонији. Молимо се за здравље Џулијана Асанжа. Не заборавимо дечака, српског страдалника Слободана Стојановића. Памтимо злочине и злочинце да нам се не понове. Помогнимо Арно Гујона. Чувајмо Републику Српску. Догодине у Призрену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *