Пресвлачење титоизма

Југословенске комунистичке власти су на бројним пољима, па и у вези с Косовом, плански направиле ужасну штету српском народу. Суштинско разумевање те чињенице треба да нас подстакне на посвећено деловање у циљу умањивања негативног титоистичког наслеђа, а не да нам оно буде изговор за капитулацију

Oвих дана је низ – како се основано или не труде да изгледају – опозиционих медија пренео нападе једног нашег историчара на актуелну власт у вези с одбраном Косова. Они су увијени у антититоистичку и националну амбалажу, али заправо ни приближно то нису. Пре се ради – гле парадокса – о лажном антититоистичком титоизму (а њега треба тумачити пре свега као идеолошку индоктринацију Срба са циљем да саучествују у разарању српства)!

ОД ЛОШЕГ КА ГОРЕМ Наводно са становишта српских интереса, против режима се износе оптужбе што макар и из демагошких разлога брани нашу јужну покрајину, а не да то ради неадекватно! Није ту проблем превелика попустљивост и спремност на лажне компромисе већ неспремност баш на тоталну капитулацију.
Како се, у најкраћем, тврди: Косово је одавно изгубљено кривицом комуниста па је улудо трошити ресурсе на његову позерску одбрану, односно због тога се поигравати са судбином оно мало припадника нашег народа који су на косовско-метохијским просторима остали да живе. Нужно је смоћи снаге и ампутирати гангренозно ткиво, односно признати независност Косова, што власт, иако пушта да ка томе клизимо, не чини због својих лично-партијских интереса.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.