Рађање модерне Eвропе и Срби

Септембра 2018. године у селу Горња Добриња, родном месту кнеза Милоша Обреновића, одржан је стручни састанак на тему Рађање модерне Европе и Срби. Циљ је био да се укаже на везе Срба и Европе од Француске револуције (1789) до рушења Берлинског зида (1989)

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.
Почео је пост пред Велику Госпојину. Првих дана поста ваља се умити водом и истрљати листовима босиљка, записано је у Српском народном календару. Босиљак је божја биљка, а код Срба је и често женско име. У српској народној песми девојка Босиљка пева: Ја сам Сунцу рођена сестрица, а Месецу првобратучеда!
Србима жељним мира, лепих речи и још лепших разговора из НДХ комшилука, подстакнутог двопапском аждајом (има ли јунака међ ученим стручњацима за религију да објасни јерес о двојици римских бискупа), поново стижу урлици о томе шта ће све Србима радити кад стигне пролеће или јесен. Свеједно. Свако годишње доба је по њима добро за клање, вешање, пљачкање, силовање, отимање и остале евроунијатске демократске радње кад су Срби у питању.

ХРИШЋАНСКИ ЈЕ УПОКОЈЕНЕ ОСТАВИТИ НА МИРУ Ових дана на сав глас желе да прикажу свету да је Никола Тесла наводно „Хрват“. Знају „Хрвати“ да је Никола Тесла Србин, као што знају и да су њихове деде и прадеде, бабе и прабабе били Срби или Српкиње. Знају, али их је данас због тога срамота. Кад већ не могу преко сопствених предака да докажу тисућлетње „хрватско“ порекло, онда покушавају својатати најбоље међу њима, а где ћеш бољег наћи од Тесле, сина православног свештеника Милутина и домаћице Георгине. Уз све наведено Никола је рођен 28. јуна, на Видовдан, у селу Смиљану. Да су „Хрвати“ имали памети, да нису глупи и похлепни, те за мало новаца пристали бити нешто друго, него остали оно што су били, Срби, имали би се чиме поносити. Не би се морали довијати, нити лагати да су њихови светски научни великани и Тесла и Милутин Миланковић. Додуше, имају они међу својим прецима и „Југословене“, и њих се стиде. Мирослав Грабар, отац Колинде Грабар, председнице НДХ која има чин официра НАТО-а, изјашњавао се као Југословен.
Нема друге него да их лепо замолимо нека буду шта хоће и нека се зову како хоће, али нека давно упокојене, који су знали, говорили, писали да су Срби, оставе на миру. Хришћански је.

ПОКАЖИМО: СРБИЈА ИМА АЛТЕРНАТИВУ! Ваљало би, Срби, да гледамо своја посла и да се коначно манемо вишедеценијског наклапања о евроунијатском путу који нема алтернативу. Оно, наклапати можемо, не кошта ништа, многи од тога и живе, али се морамо окренути себи и православној Русији. Покажимо свима да Србија и Срби имају алтернативу. Разговарајмо озбиљно са браћом Русима, али не очекујмо да седећи скрштених руку чекамо неког другог који ће завршити послове уместо нас. Српска народна пословица каже: Ко себи помаже и Бог ће му помоћи!
Септембра 2018. године у селу Горња Добриња, родном месту кнеза Милоша Обреновића, одржан је стручни састанак на тему Рађање модерне Европе и Срби. Циљ је указати на везе Срба и Европе од Француске револуције (1789) до рушења Берлинског зида (1989). Потребно је одржати већи међународни скуп, јер у питању је период од 200 година. Архиви су препуни грађе и био би ред да она угледа светлост дана. Не заборавимо, то је доба кад се Срби и Србија, дизањем Првог и Другог устанка, ослобађају османске владавине. Ово је време Наполеонових ратова, Бечког конгреса, револуција, ратова, разних геополитичких промена, распада великих царстава и настанка нових држава као што су Немачка, Италија и друге које данас играју важну улогу и у Европи и у свету. У свим догађајима према архивској грађи и историјским књигама Срби и Србија су веома важан чинилац и учесник не само у ратовима већ су и релевантан политички чинилац. Српске богате трговачке заједнице у Трсту, Одеси, Кишињеву, Бечу и другим местима незаобилазне су у многим догађајима из тог времена.
Ваљало би да држава подржи скуп јер, Богу хвала, ми Срби се имамо чиме похвалити.
Џулијана Асанжа желе да ликвидирају. „Независна“ светска новинарска удружења ћуте. Арно Гујону Шиптари не дају да дође међу Србе на Косово и Метохију. Евроунијатске демократе ћуте, а иначе се деру на сав глас кад им нешто у Србији није по вољи.
Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетана Драгана. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Чувајмо Републику Српску. Догодине у Призрену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *