Серија политичких убистава у САД

Серија политичких убистава с почетка јуна ове године у САД, а за које амерички аналитичари кажу да су ликвидација сведока који би могли да оптуже Хилари Клинтон за педофилију и друга непочинства, потресла је Америку. Има и коментара да „дубока држава“ укалања људе који би могли да јој нанесу штету

Заменик начелника полиције Њујорка Стивен Силкс нађен је 5. јуна 2019. године у свом ауту с прострељеном главом. „Њујорк тајмс“ је написао да се ради о самоубиству, позивајући се на изворе у полицији, иако је полицијска управа јавно саопштила само одређене чињенице. Цитирамо: „Официр је нађен у седећем положају у свом ауту и прострелном раном у глави начињеном из ватреног оружја. Пренет је у болницу полицијским аутом где је касније проглашен мртвим.“ Познато је да је Силкс био маратонац и алпиниста. Верзија о самоубиству једног од најбољих полицијских официра Њујорка мало коме је деловала убедљиво, иако је Силкс два дана раније, после 38 година рада, предао захтев за пензионисање.

Потом је следећег дана нестао полицајац из одељења за убиства Џо Џозеф Калабрезе, који је требало да истражује Силксову смрт. Тело детектива је пронађено поред плаже Пламб. Калабрезе је радио у полицији 37 година. Према званичној верзији и он је извршио самоубиство. Остало је питање зашто би самоубица оставио ауто и пешачио по ужареном песку да би се убио.
[restrict]

ЗАПАЊУЈУЋИ ДОКАЗИ Неколико година раније, 6. новембра 2016, уочи председничких избора у САД, неколико америчких листова, позивајући се на изворе у њујоршкој полицији, објавило је да је током истраживања кривичног дела завођења 15-годишње девојчице од стране конгресмена Ентонија Винера, мужа личне помоћнице Хилари Клинтон Хуми Абедин, за време претреса пронађен лаптоп „с довољно доказа да смести Хилари Клинтон и њен тим на доживотну робију“.

Детективи њујоршке полиције и њихов начелник Џејмс П. О’Нил изјавили су том приликом да уколико Еф-Би-Ај и Министарство правде не добију оптужујући материјал за Хилари Клинтон и њене саучеснике, полиција ће објавити садржаје с лаптопа. „Запањујуће је што обухватају и мејлове“, рекао је начелник полиције Њујорка и додао да имају копије свег материјала. „Послаћемо их Викиликсу или ћу сам организовати конференцију за медије“, изјавио је он.

На америчким десноконзервативним форумима на интернету о Стивену Силксу се пише као о „начелнику полиције који је предао лаптоп Винера у Федерални истражни биро и лично прегледао његов садржај“. На друштвеним мрежама се могу пронаћи реакције на изјаве полицајаца о садржају лаптопа Хуми Абедин: „Неки официри су повраћали, неки плакали, а други су били крајње потресени виђеним. Управо су два полицијска официра који су видели садржај лаптопа убрзо убијени.“

УБИСТВА СЕНАТОРА У јуну 2019. године убијена је и Линда Колинс-Смит, бивша сенаторка – републиканка из државе Арканзас, у својој кући у граду Покахонтас (исте државе). Новинари „Си-Ди медија“ објавили су да располажу информацијом да је Линда Колинс-Смит намеравала да јавности објави информацију о „актуелним судијама државе Арканзас који су одузимали децу сиромашним женама преко Канцеларије за заштиту деце у држави и затим их продавали утицајним људима“. Према истом извору, сенаторка је сматрала да криминалци користе нелегалне мигранте за извршавање криминалних дела, па и убиства мајки украдене деце. „Колинс-Смитова је располагала информацијама о мрежи трговине децом којом је управљала влада Арканзаса“, пише портал thefreethoughtproject.com.

Према речима бившег секретара за медије Линде Колинс-Смит, њене комшије су рекле да су чуле пуцњаву (не пуцањ) 6. јуна, тј. на дан смрти Силкса. На популарном америчком аудио-сајту „Блог ток радио“ блиски пријатељи сенаторке рекли су да је хтела да за неколико дана сведочи против Хилари Клинтон пред Великом државном комисијом.

Тог 6. јуна „у другом злослутном преокрету историје бивши републикански сенатор из Оклахоме Џонатан Николс, који је располагао информацијама о високопостављеним државним функционерима и њиховој педофилији, нађен је убијен у својој кући у граду Норман, држава Оклахома“, пренео је портал „Си-Ди медија“, чији је извор навео да су убиства сенатора повезана. И Линда Колинс-Смит и Џонатан Николс су 2006. били међу ауторима предлога закона који је предвиђао смртну казну за поновљено убиство детета. Уставни суд је одбацио овај предлог закона.

Портал „Ејбл денџер глобал“ посветио је овим смртима чланак „Дубока држава замеће трагове?“ у коме пише: „Сведоци смо последњих смртоносних трзаја америчке империје која се руши пред нашим очима.“

Публицисткиња Дајана Вест, чије колумне објављује 120 америчких листова, пита се да ли постоји веза између смрти републиканских сенатора и њујоршких полицајаца? „Одговор се своди на суморну сумњу и неколико непобитних чињеница које указују да би једна или више од ове четири смрти могла имати везе с радом тих људи против педофила и трговине људима или званичне корупције“, пише Дајана Вест. „Забрињава“, примећује Дајана Вест, „да се ради о људима који су деценијама надгледали криминалну делатност породице Клинтон, око које се надвила аура многих нерешених убистава и чудних смрти. Шок од чињенице да су чак два високопозиционирана полицајца наводно извршила самоубиство у року од 24 сата у Њујорку навео ме је да помислим (…) на покварени посао с лаптопом Ентонија Винера“.

 „Када усмеримо пажњу на убиство Колинс-Смитове у Арканзасу и смрт Николаса у Оклахоми, то је више него сумња“, наставља Дајана Вест, дајући аналогију са трагичном судбином сенатора из државе Џорџије Ненси Шефер, која је разобличавала злоупотребе окривљених за трговину децом државних служби за заштиту деце. Године 2010. Шеферова и њен муж су нађени с прострелним ранама начињеним ватреним оружјем. Полиција је том приликом саопштила да је брачни пар извршио „самоубиство“.

Шта се догодило током тих 48 сати првих дана јуна 2019. године осим што су пронађена тела два сенатора и два висока полицијска официра?

Као што је познато, Федерални истражни биро је о питању лаптопа Ентонија Винера овај посао одложио, јер се појавио „важнији“ – истрага против Доналда Трампа, иако Милер, специјални тужилац за ову оптужбу, није против председника поднео тужбу, а Трамп није скривао „да намерава да криминалне активности Клинтонових истера начистац“. Међутим, поменуте четири смрти људи који су могли да сведоче о криминалу Клинтонових у „ланцу педофилије“ спречиле су да се разобличе мрачни детаљи ове породице. Наравно, друштвене мреже у САД говоре о великом гневу јавности.

Руска аналитичарка Татјана Волкова примећује на свом блогу: „Питање које у свему овоме није сувишно јесте на који начин су ове смрти сенатора и полицајаца повезане с Трамповом посетом Лондону. Да ли су неке службе остављене без надзора, те су одлучиле да главне истражиоце и потенцијалне сведоке својевољно уклоне, или је то учињено после знака из Бакингемске палате, јер има индиција да је већ раније дат услов Трампу да ће сарађивати с њим тек када прекине истрагу о педофилским скандалима чланова Демократске странке?“             

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *