„Омча“ за Србију

Већ из самог назива нове тајне операције у специјалном рату против Србије виде се праве намере и стварни циљеви водећих држава НАТО

Из дана у дан стижу све јасније и конкретније потврде о нечему што одавно знамо, да се против Србије води специјални рат. Недавно су неки српски медији обелоданили информације, за које тврде да су из обавештајних извора, о томе да је Запад покренуо операцију „Омча“ у којој је разрађен план за слом Србије.

ПРЕСУДНА ФАЗА Ако је информација тачна, имамо разлога за забринутост јер би „Омча“ могла да буде нека завршна, пресудна фаза у дуготрајном прљавом наступу према Србији и њеним интересима. И сам назив операције је својеврсна претња јер осликава праве намере водећих држава НАТО и њихових обавештајних служби. Можемо сада анализирати неуобичајене ствари у свему томе, од тога како је могуће да се суперактуелне информације тог нивоа тајности нађу у српским дневним новинама, па до тога зашто се већ у тајном називу операције, који и јесте тајни зато да би сакрио праве намере, потпуно разоткрива суштина плана. И баш та симболика која се провлачи кроз назив операције највише забрињава.
Јер, идеја је злочиначка – уништити, удавити. Можемо посумњати у истинитост информације, и да је неко намерно пласирао дезинформацију у циљу застрашивања српског народа и/или српског руководства, међутим, пракса и актуелна дешавања јасно говоре да „Омча“ стварно постоји и да је недавно покренута.

ПЕРСОНАЛНА КОМПРОМИТАЦИЈА Овом операцијом далеко озбиљније се креће у персоналне нападе на пажљиво одабране политичке личности, чија би компромитација ослабила рејтинг председника Александра Вучића. На пример, већ данима је ударна вест у медијима које контролише Запад, а којих није мало, нужност преиспитивања факултетске дипломе министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.
Поред тога, у плану је још интензивније фабриковање бомбастичних афера везаних за чланове породице председника Вучића, јер је процењено да то оставља јак психолошки ефекат на њега и омета његово фокусирање на друге важне ствари. Овај „бочни удар“ требало би да изазове раскол и сукобе у државној политичкој гарнитури и у врху СНС, како би се изазвале нове политичке турбуленције које би збуниле јавност и тако отвориле већи простор за промоцију прозападних политичких идеја.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Један коментар

  1. Коментар пише Јелена Пантелић, супруга претплатника: Важно питање: Будући да се “локализовани” сукоби у нашој земљи не искључују као део система прљавих метода усмерених ка дефинитивном распарчавању Србије, значи да је поседовање на лицу места одбранинамењеног оружја (као например горепоменутих тенкова из Русије; затим, у тексту неспоменутим С-300 ПВО системима; изд.) есенцијално. Ако нам Румуни (међународно-правно нелегално, колико се дало схватити из разних гласила ових дана) онемогућују допремање тенкова јевтинијим (али и споријим) воденим путем, Дунавом, која је онда алтернатива домоћи се тог животно неопходног руског поклона? Очито ваздух! Шта је са ваздушним путем, транспортерима Антонов и сл.? Ако се не варамо, буквално док ово пишемо, наставља се импресивна операција испоруке С-400 Турској. Значи – техночки је изводљиво! Топло се надамо да постоји план “Б” донатора и дарованог (Русије и Србије) за брзу и ефикасну доставу оружја тамо где је потребно што пре. Аутору и сарадницима најискреније честитке на невеселом, али изврсном тексту, уз жељу да прочитамо из вашег, Печатовог, пера наставак ове најновије српске епопеје “о оружју” у смутним временима. Хвала на пажњи.

    3
    6

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.