Преминуо Момир Булатовић

Момир Булатовић, бивши председник Црне Горе (1990-1998) и председник Савезне владе СР Југославије (1998-2000) и наш редовни колумниста преминуо је изненада у 63. години у селу Раће у Кучима.

Булатовић ће остати упамћен као један од највернијих сарадника Слободана Милошевића о чему је у много наврата говорио. Објавио је и књигу “Неизговорена одбрана” где се наводе питања и одговори које су ѕаједно спремали, како би Булатовић сведочио у процесу који се против Милошевића водио у Хагу.

До смрти је заступао ставове да је граница између Србије и Црне Горе неприродна и да је у питању један народ.

Булатовић је рођен 1963. Породица се често селила, јер је отац био официр. Основну и средњу школу завршио је у Задру, а у Црну Гору долази 1975. где је у Подгорици завршио Економски Факултет Постао је асистент на предмету Политичка економија и стекао титулу магистра економских наука.

Политиком се бавио од младости, а председник Црне Горе постаје на првим вишестраначким изборима 1990. године и на овој функцији остаје до 1998. године. Тада је дошло и до сукоба у Демократској партији социјалиста коју је водио. На месту првог човека Црне Горе наследио га је Мило Ђукановић, партијски саборац који му је окренуо леђа.

После тога Слободан Милошевић понудио му је да састави кабинет на савезном нивоу, па је Булатовић две године био председник Владе СРЈ. После пада Милошевића, Булатовић се окреће професорском раду и публцистици.

Доживео је и породичну трагедију када му је преминуо син.

Један коментар

  1. Momire Srbine.\Ne mogu daq v erujem.Ti si jedna od svetlih tacaka ovo nistaviola.Saucersce porodici i onima koji nrazumdju sta si i ko si bio.S. Truso ili nSlavoljub Miliviojeviv Truso.

    7
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *