НИС и КСС организовали кошаркашки турнир за најмлађе у Новом Саду

Огњен Цвјетићанин, Члан градског већа за спорт и омладину

Мини баскет турнир под називом „Викенд шампиона“ одржан је данас на тргу испред Градске куће у Новом Саду, у организацији компаније НИС и Кошаркашког савеза Србије. Своје кошаркашко знање овом приликом показало је око 250 дечака и девојчица, узраста од 7 до 10 година, подељених у 16 тимова из целе Србије.

Мини баскет турнир „Викенд шампиона“, који компанија НИС другу годину заредом организује уз подршку Кошаркашког савеза Србије, одржан је у склопу пројекта НИС-а под називом „Сви смо један тим“, чији је циљ промоција спортског духа и здравог начина живота код најмлађих. У оквиру ове акције реализују се и дружења најмлађих са спортистима из домаћих тимова, тако да је и овога пута доживљај употпуњен доласком кошаркаша јуниорског тима клуба „Партизан“, Душана Танасковића, Луке Тарлаћа и Лава Цветковића, који су тренирали са нашим  најмлађим спортистима, дружили се са њима и учили их „малим тајнама великих мајстора“.

Након тренинга младих са јуниорима „Партизана“, присутнима се обратио Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и омладину.

“Веома ми је драго што се у Новом Саду данас одржава манифестација која промовише спорт и здраве начине живота код најмлађих. Деца треба да одрастају играјући се на отвореном простору, игралиштима и спортским теренима и Град ради на томе да створи услове за такве активности, али и да подржи пројекте који доприносе том циљу. Овом приликом желим да се захвалим друштвено одговорној компанији НИС која је организовала овај догађај и која подржава спортисте, као и пројекте који унапређују квалитет живота локалних заједница широм Србије“, изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Председник Удружења „Мини баскет Србија“, Раде Георгиевски, истакао је да компанија НИС у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије већ девет година заредом пружа подршку организацији мини баскет турнира широм земље. Он је објаснио да су програми, лопте и висина кошева на турниру прилагођени узрасту деце и најавио да ће ове године, под слоганом „Сви смо један тим“, мини баскет турнир „Викенд шампиона“ бити организован и 1. јуна у Београду и 8. јуна у Нишу.

Поред мини баскет терена, најмлађи су своје снаге одмеравали и на терену са телескоп кошем са вештачком травом, а на крају турнира сви учесници су добили медаље и на тај начин показали да су сви победници и да овај пројекат има јасан циљ да не ствара конкуренцију међу децом, већ заједништво и толеранцију.

Додатна информација:

У сарадњи са Кошаркашким савезом Србије, НИС већ девет година заредом пружа подршку организацији пројекта „Мини баскет Србија и одржавању мини баскет турнира широм наше земље. Циљ пројекта је да у деци пробуди спортски дух и здрав начин живота, док су такмичарски резултати у другом плану. НИС подржава бројне спортске клубове и организације у Србији, а између осталог је вишегодишњи партнер Кошаркашког савеза Србије и Кошаркашког клуба „Партизан НИС“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *