Изабрани пројекти у оквиру програма „Заједници заједно 2019“ НИС подржао здравствене институције широм Србије

Компанија НИС ће у оквиру друштвено одговорног програма “Заједници заједно 2019“ подржати 20 здравствених установа широм Србије и уложити готово милион евра (116,5 милиона динара) у институције у којима се лече најмлађи. Установе које ће НИС подржати у Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Панчеву, Пожаревцу, Зрењанину, Кикинди, Новом Бечеју, Србобрану, Житишту, Кањижи и Пландишту изабране су на конкурсу, а о избору пројеката одлучивала је комисија састављена од представника Министарства здравља Србије, локалних заједница и компаније НИС.

На овај начин НИС ће помоћи реконструкцију и адаптацију дечјих диспанзера, набавку савремене медицинске опреме и апарата, као и санитетских возила за низ здравствених установа у партнерским општинама и градовима.

Резултати конкурса и пројекти који ће бити реализовани објављени су на веб страници zajednicizajedno.nis.eu, као и на сајтовима локалних самоуправа.

Улагање у побољшање услова за рад здравствених институција је део стратешког опредељења НИС-а, а компанија је до сада у подршку установама у којима се лече најмлађи кроз различите програме инвестирала готово 100 милиона динара. Тако је НИС донирао средства за набавку савремених апарата Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, Универзитетској дечјој клиници „Тиршова“ у Београду, Општој болници „Студеница“ у Краљеву и Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици. НИС је подржао и Хемато-онколошко одељење за дечје интерне болести у Нишу, као и Институт за здравствену заштиту мајке и детета “Др Вукан Чупић”.

Додатне информације:

НИС већ 11 година реализује програм друштвене одговорности „Заједници заједно“ кроз који унапређује живот становника 13 градова и општина у којима компанија послује. У сарадњи са локалним заједницама, компанија је реализовала више од 900 пројеката вредних преко милијарду динара. Та средства уложена су у реконструкцију вртића, паркова, игралишта и школа, опремање школских лабораторија и учионица, као и реализацију пројеката из области образовања и науке, културе, екологије, спорта, јавног здравља и социјалне заштите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *