Фонд за даровите студенте Универзитета у Новом Саду уручио компанији НИС захвалницу за сарадњу

Фонд за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду уручио је компанија НИС захвалницу за сарадњу у школској 2018/2019. години, на церемонији уприличеној у Ректорату Универзитета у Новом Саду поводом обележавања Дана Фонда.

Свечаности, током које су уручене захвалнице партнерским институцијама, присуствовали су представници Универзитета у Новом Саду, Савета Фонда, Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, Града Новог Сада, компаније НИС, као и бројне друге званице. Такође, тим поводом уручени су и сертификати најбољим стипендистима Фонда за ову школску годину.

Дејан Јакшић, ректор Универзитета у Новом Саду, je том приликом изјавио да је овај универзитет велика заједница  коју чини око 50.000 студената.

Дejaн Jaкшић, рeктoр Унивeрзитeтa у Нoвoм Сaду

„Надам се да ће вас стипендије мотивисати на додатне напоре, али и  остале  студенте да напорно раде и да и они покушају да у наредном  циклусу уђу у позицију у којој се ви данас налазите“, поручио је ректор Јакшић студентима стипендистима и додао да данашњи  догађај не би био могућ без донатора који препознају значај улагања у најбоље студенте.

Стeфaн Дeспoтoвић, дирeктoр Дeпaртмaнa зa eкстeрнe кoмуникaциje НИС-a

Захвалницу је у име компаније НИС преузео Стефан Деспотовић, директор Департмана за екстерне комуникације НИС-а.

„НИС је већ дуги низ година препознат као један од привредних лидера у Србији, али оно на шта смо поносни је и обиман програм друштвено-одговорног пословања који спроводимо. Ту посебно место заузима сарадња са универзитетима и образовним установама, као и подршка младима и талентованима, што ће НИС свакако наставити да чини и у наредним годинама“, рекао је том приликом Деспотовић.

Компанија НИС, у оквиру свог корпоративног програма „Енергија знања“, додељује стипендије преко Фонда за даровите студенте Универзитета у Новом Саду од школске 2014/2015. школске године. У оквиру сарадње са Фондом, НИС је до сада стипендирао преко 20 студената новосадских факултета, а у овој школској години је доделио четири стипендије студентима са факултета и смерова од интереса за пословање компаније – Технолошког факултета, смер Нафтно-петрохемијско инжењерство и Техничког факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину, смер Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса. Стипендисти за време студирања пролазе стручну праксу у НИС-у, а по завршетку студија запошљавају се у компанији.

Осим компаније НИС, захвалнице су добили и Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, Град Нови Сад, ДДОР Нови Сад и Јавно комунално предузеће „Информатика“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *