Нови обавештајни фронт

Наступ обавештајних служби НАТО-а према Србији забрињава – некада су хтели рат, а сада преврат

Данас сви имају могућности да сазнају праве разлоге бомбардовања и оружане агресије на СР Југославију (Србију) 1999. године када је НАТО имао озбиљан проблем да пред светском јавношћу оправда смисао свог постојања и хитно им је био потребан нов непријатељ и нов рат. Србима и Србији је додељена та застрашујућа улога, јер су на Западу већ били довољно сатанизовани и сматрани за слабог противника који, изнурен и ослабљен грађанским ратовима, не може пружити озбиљнији отпор.

НОВА ДОКТРИНА И ОБАВЕШТАЈНА СТРАТЕГИЈА Пре агресије усвојена је нова сурова и немилосрдна доктрина по којој надмоћ САД и НАТО-а у војним сукобима мора бити таква да се противник потпуно уништи, а без властитих губитака. Није више била довољна три пута јача војна сила да би се напао противник, чак ни десет пута јача, него и стотину пута. Значи, ако противник има десет авиона, на њега се шаље хиљаду. Па ни то није довољно него се користе борбени системи за дејства с велике дистанце уз јака електронска ометања на која противник, због технолошке инфериорности, не може да одговори.
Тако је Србија постала полигон за тестирање нове доктрине и модерног оружја, где је све веома личило на Хитлеров блицкриг. По америчкој доктрини, пресликаној на алијансу, противник се мора уништити ваздушним дејствима, тако да копнена офанзива буде чиста формалност. Замишљена је тако да њиховим размаженим генералима и официрима обезбеди победу, а да и не виде противника.
Нова војна доктрина условила је нову обавештајну стратегију САД и НАТО-а, а која је први пут примењена приликом припреме агресије на Србију.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *