NIS ulaže gotovo milion evra u zdravstvene institucije širom Srbije

Rezultati konkursa „Zajednici zajedno“ do kraja maja 2019. godine

Rok za slanje prijava za ovogodišnji konkurs „Zajednici zajedno“ kompanije NIS je istekao, a rezultati konkursa biće objavljeni do 31. maja 2019. godine. Ove godine sva sredstva u okviru programa „Zajednici zajedno“ biće usmerena u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije u kojima NIS posluje (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište).
Kao jedan od vodećih socijalnih investitora u Srbiji i regionu, NIS pod sloganom „Budućnost na delu“ kontinuirano ulaže u razvoj lokalnih zajednica s kojima gradi partnerske odnose. Želeći da doprinese unapređenju kvaliteta života u njima i očuvanju zdravlja svih kategorija stanovništva, posebno dece i mladih, NIS je ovogodišnji budžet u okviru programa „Zajednici zajedno“ u ukupnom u iznosu od gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) usmerio isključivo u oblast zdravstvene zaštite dece i omladine.
Tim povodom je proteklog meseca, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, potpisan Memorandum o saradnji između kompanije NIS i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i sporazumi o saradnji NIS-a i 13 lokalnih samouprava u kojima kompanija posluje. Sporazume su potpisali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, i Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, kao i predstavnici 13 opština i gradova u kojima se program sprovodi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *