НИС улаже готово милион евра у здравствене институције широм Србије

Резултати конкурса „Заједници заједно“ до краја маја 2019. године

Рок за слање пријава за овогодишњи конкурс „Заједници заједно“ компаније НИС је истекао, а резултати конкурса биће објављени до 31. маја 2019. године. Ове године сва средства у оквиру програма „Заједници заједно“ биће усмерена у побољшање рада здравствених установа у 13 градова и општина широм Србије у којима НИС послује (Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Пожаревац, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Србобран, Житиште, Кањижа, Пландиште).
Као један од водећих социјалних инвеститора у Србији и региону, НИС под слоганом „Будућност на делу“ континуирано улаже у развој локалних заједница с којима гради партнерске односе. Желећи да допринесе унапређењу квалитета живота у њима и очувању здравља свих категорија становништва, посебно деце и младих, НИС је овогодишњи буџет у оквиру програма „Заједници заједно“ у укупном у износу од готово милион евра (116,5 милиона динара) усмерио искључиво у област здравствене заштите деце и омладине.
Тим поводом је протеклог месеца, у Дому Народне скупштине Републике Србије, потписан Меморандум о сарадњи између компаније НИС и Министарства здравља Републике Србије, као и споразуми о сарадњи НИС-а и 13 локалних самоуправа у којима компанија послује. Споразуме су потписали Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, и Златибор Лончар, министар здравља Републике Србије, као и представници 13 општина и градова у којима се програм спроводи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *