НИС помогао отварање дигиталног кабинета за руски језик у Тителу

Основна школа „Светозар Милетић“ у Тителу добила је дигитални кабинет за руски језик, чије je комплетно реновирање, адаптацију и набавку савремене опреме подржала компанија НИС у оквиру свог корпоративног програма „Енергија знања“.
Свечаном отварању дигиталног кабинета за руски језик присуствовали су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Школске управе Нови Сад, локалне самоуправе, компаније НИС и руководства Основне школе „Светозар Милетић“ у Тителу.
Нови, дигитални кабинет за руски језик прва је учионица мултимедијалног карактера у овој школи. Комплетно адаптиран и реновиран, кабинет је опремљен и савременим наставним средствима, „паметном таблом“ са вишеструком наменом, пројектором и лаптопом. Руски језик је, поред енглеског језика, једини страни језик који се изучава у школи, а наставу похађају сви ученици од петог до осмог разреда, а којих је тренутно око 350. Ученици ове школе редовно учествују на олимпијадама из руског језика које организује компанија НИС и захваљујући том учешћу и запаженим резултатима које остварују, НИС је кроз свој програм „Енергија знања“, у циљу популаризације руског језика у Србији, подржао опремање дигиталног кабинета за руски језик у овој школи.
Весна Кнежевић, председник Скупштине општине Тител, навела је да ова oпштина има дугу традицију учења руског језика и да је одлуком да подржи Општину Тител и њене ученике, Нафтна индустрија Србије потврдила своју позицију лидера у области друштвено-одговорног пословања.
Снежана Лакићевић, саветник заменика генералног директора у Функцији за односе са државним органима и корпоративне комуникације НИС-а, истакла је да је приоритет компаније улагање у образовање, а нарочито у образовне профиле од интереса за компанију, те су у претходном периоду у три школе у Панчеву за потребе Рафинерије Панчево адаптирани кабинети и прилагођени образовни профили.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *