Кад НАТО духови марширају српском земљом

Док западне владе грцају у унутрашњим проблемима, политички трећепозивци торбаре на Западном Балкану наплаћујући зло које су сами донели

Мора се обратити пажња „шта све не чини Европа, та племенита баба девојка, да нама, наивним и инфантилним Балканцима буде добро.
Ми нећемо да нам буде добро, али баба девојка хоће! – Има да нам буде добро макар сви изгинули“, писао је Брана Петровић 1991. године.
Отад је прошло више од четврт века и сви видимо да се пророчанство испуњава. И то неупоредиво циничније него што је и Брани могло пасти на ум. Слали су нам пре две деценије и „Милосрдног анђела“ да нас науче памети. Није вредело. Не волимо такво добро. Ни тада, ни сада. Али не одустају ни они.

ФРАУ ПАК И МИС БЛЕР Ево, не пада ни двадесета годишњица НАТО бомбардовања Срба да покрије брег и да пресели у историју све бесправље и бешчашће којим се Запад окитио тог марта. Напротив. Пред нама се одвија трагикомични марш духова злокобне прошлости.
Прво је умарширала Дорис Пак. И као да се баш она чека, саопштила: „Вучић може да реши косовско питање.“ Наравно, подразумева се да бивша известитељка Европског парламента има на уму решење „које би узело у обзир оправдане интересе грађана Косова“. Оправдани интереси Срба нису предмет разматрања. Јер како је говорио, сад већ покојни, немачки амбасадор Андреас Цобел, „Косово је случај sui generis“. А као прослављени срболовац, који је српске лоше намере хватао у лету, фрау Пак је објаснила да је то с Косовом само први корак јер њено око соколово не види ни озбиљну „подршку Републици Српској од стране актуелне власти у Србији“.
Није нама ни ишчилио из ока јаркозелени костим Немице, кад се пред нама указало суперозбиљно лице Шери Блер. Замишљена као да је на њена плећа бачена сва „владавина права“ овог света, супруга Тонија Блера је од демократа на Косову, који раде навелико с хероином, узела 500.000 евра а да би им устоличила Специјални суд пред који ће изводити Србе што претекну из Хага. „Иако су сви уговори владе Косова са међународним компанијама поверљиви, косовски министар правде Абељард Тахири потврдио је за (телевизију) Т7 да влада Косова добија саветодавне услуге о томе како да се понаша према Србији у овом процесу.“
Колико год била свемоћна, по оном „мало руках малена снага“, госпођа Блер није довољна за велики посао што стоји пред криминалцима које је Запад прогласио државом, те је призван и велики Џефри Најс. Такође пола милиона евра за антисрпске услуге. Поштена додатна накнада за бившег тужиоца Хашког трибунала за Југославију од чијих је „опасних“ доказа Слободан Милошевић правио видео-игрице за исмевање хашке правде.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.