Скопска платформа

Македонија је постала центар антисрпског деловања, како се и очекивало након преврата Зорана Заева

По некаквом плану који је сада сасвим препознатљив, обавештајне службе САД су центар за антисрпско деловање лоцирале у Македонији (док су Британци центар деловања МИ6 лоцирали у БиХ, у Сарајеву), тако да данас већ сви знају – оно што је била Будимпешта у време рушења председника Слободана Милошевића, данас је Скопље.

ЦЕНТАР ЗА КООРДИНАЦИЈУ То је уједно и центар за координацију рада малих балканских обавештајних служби држава алијансе на истом прљавом послу. Перфидне обавештајно-дипломатске игре увлачења држава у алијансу против воље народа, као што су Црна Гора и Македонија, нова су искуства у агресивном наступу НАТО-а. Ујдурма с Македонијом је посебно интересантна јер је водеће силе Запада сматрају великом обавештајном игром и великом победом у сучељавању с Русијом. Суштина игре је у томе да се све локалне политичке структуре, и њихови лидери који се супротстављају уласку у НАТО, компромитују и третирају као „малигни руски утицај“ који треба елиминисати. При томе су сва средства дозвољена, наравно, па и незаконита.
Стара је пракса да се из великих битака и великих победа у рату извлаче добра и лоша искуства и претварају у корисно штиво за допунску обуку официра. По истом принципу, искуства која се стичу у специјалном рату служе за допунску обуку дипломатско-обавештајних кадрова и њихових агентура. Јер се та нова искуства одмах уграђују у нове специјалне операције према другим државама, у конкретном случају у планове специјалних операција према Србији.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *