Хаос испред РТС-а, Жандармерија извела све демонстранте из зграде

Део демонстраната са протеста „1 од 5 милиона“, предвођених Бошком Обрадовићем, упао је у зграду РТС, нешто касније су им се придружили и други лидери протеста, али их је полиција око два сата касније све извела из зграде. Министар унутрашњих послова најавио је прекршајне и кривичне пријаве против оних који су, како је рекао, прекршили закон.

Полиција је извела све учеснике протеста, укључујући и лидере СЗС Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића, из зграде РТС. Неки од њих су покушали поново да уђу али им није дозвољено. Полиција је направила живу ограду испред РТС и не дозвољава учесницима протеста да уђу у зграду.

Лидер Двери Бошко Обрадовић, који је са демонстрантима упао вечерас у РТС, рекао је по уласку да они неће отићи из зграде док им не буде омогућено да гостују у Дневнику 2. У међувремену, припадници Жандармерије почели су да износе демонстранте из зграде РТС-а, а на крају су извели и Обрадовића и Драгана Ђиласа.

“Новости” су раније јавиле да грађани стоје испред главног улаза у Абердаревој улици, и очекају да им се неко обрати. Такође, међу учесницима протеста је и Вук Јеремић.

Обрадовић је у ходнику зграде РТС раније разговарао са полицајцем, који му је рекао да неће бити примењена сила, али да такво њихово понашање није прихватљиво.

Демонстранти су иначе разбили прозоре и улазна врата и одгурнили полицију.

Обрадовић је преговарао са уредником Зораном Станојевићем да их пусте у програм, било да је у питању дневник или нека друга емисија.

У згради РТС-а су били и Зоран Лутовац, Марко Бастаћ, Мариника Тепић…

Обрадовић је раније рекао да су сви улази у РТС отворени и позвао грађане да се окупе око РТС у Таковској и поручио да ће “вечерас” ослободити РТС.

“Разићи се нећемо, бићемо овде све док нам се не омогући да се укључимо у програм. Шта је проблем да нас пусте да гостујемо два минута у Дневнику”, рекао је тада Обрадовић.

Како је рекао, они нису ту да би се сукобили са полицијом и да немају проблем са њима, већ имају проблем са генералним директором и главлним уредником РТС.

“Никаква крађа се овде није десило, нико ништа ружно није рекао а камоли урадио било коме на РТС”, рекао је Обрадовић.

Једна од организаторки протеста Јелена Анасоновић је, на опаску једног од уредника да не могу тако насилно да улазе рекла да су “врата била отворена”.

Стефановић најавио кривичне и прекршајне пријаве

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је упадом учесника демонстраната протест преузео облик какав није смео — протест уз застрашивање и демолирање имовине и напад на новинаре је, како је напоменуо, нешто што никада не сме да се догађа.

„Свако ко је био у згради РТС-а и кршио закон одговараће кривично и прекршајно“, поручио је Стефановић.

Један коментар

  1. Zbunjuje cinjenica da toliko razlicito ideoloski orijentisani , zajednicki protestvuju i zajedno “ruse Vucica”!!
    Obradovic,Djilas , Vuk Jeremic…………….su kao rogovi u vreci , a slozni su samo u zelji da prigrabe vlast !!!
    Bojim se da iza organizacije protesta opet stoji STRANCI ……..a ucesnici igraju ulogu “korisnih idiota ” !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *