Градски центар за социјални рад у Београду добио први Кол центар уз подршку НИС-а

У просторијама Градског центра за социјални рад у Београду данас је свечано отворен први Кол центар намењен информисању грађана у домену социјалне и породичне правне заштите. Реализацију и техничку подршку овог пројекта, вредног преко 2,5 милиона динара, подржала је компанија НИС у оквиру програма „Заједници заједно“ у сарадњи са Градом Београдом и градским Секретаријатом за социјалну заштиту. На тај начин НИС је наставио са дугогодишњом праксом подршке најосетљивијим категоријама становништва и унапређивањем њиховог положаја у партнерству са представницима Града Београда.

Свечаном отварању присуствовали су представници града Београда, компаније НИС , као и управа Градског секретаријата за социјалну заштиту.

Горан Весић, заменик градоначелника Града Београда, овом приликом je захвалио компанији НИС на реализованом пројекту и нагласио значај отварања Кол центра за грађане Београда. „Ово је само део ширег пројекта који ми имамо са компанијом НИС, јер на овај начин показују да воде рачуна о заједници у којој раде. Отварањем овог центра сви корисници градског центра могу без икаквих проблема у сваком тренутку да добију информацију која је из домена права која могу да остваре преко Градског центра за социјални рад што смањује гужве у Градском центру, а  њима олакшава да се обавесте о својим правима“, навео је Весић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а и директор Функције за односе са државним органима и корпоративне комуникације је истакао добру сарадњу компаније НИС са Градом Београдом, као и важност подршке оваквим пројектима. „ Привилегија је учинити нешто добро за заједницу и то је трајно опредељење наше компаније. Посебно сам поносан на сарадњу са Градом Београдом, која улази у јубиларну десету годину, а реализацијом оваквих пројеката показујемо да је могуће заједничким снагама постићи добре резултате. Наша компанија наставиће и у наредном периоду да улаже и проширује сарадњу са Београдом, али и да улаже у заједницу  у којој послујемо“, истакао је Смирнов.

Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Града Београда је рекао да је  реализација овог пројекта  само део сарадње коју НИС и Београд спроводе већ десет година у оквиру програма „Заједници заједно“. „Много је пројеката у сарадњи са компанијом НИС урађено протеклих десет година у које је уложено 210 милиона динара- од културе, уметности, социјалне заштите, здравствене заштите, екологије, спорта до инфраструктуре. То вам говори колико је учешће компаније НИС у друштвеној одговорности  и према граду Београду и према средини у којој они раде“, рекао је Младеновић.

Наташа Станисављевић из Секретаријата за социјалну заштиту је навела да је Градски центар за социјални рад први такав центар у Србији  који има кол центар и сајт прилагођен особама са инвалидитетом. „Нама је најважније да свака  особа у Београду којој је потребна помоћ и подршка овог система, може на лак и једноставан начин да добије информацију о томе какво право може да оствари. Поред  тога, кроз Кол центар грађани имају директну комуникацију са свих 17 одељења Градског центра за социјални рад. На овај начин учинили смо Београђанима још доступнији систем социјалне заштите“.

Реализацијом овог пројекта, Градском центру за социјални рад у Београду омогућен је  нови облик комуникације са грађанима. Такође, Београђанима је олакшан приступ  потребним информацијама, као  и  да на бржи и лакши начин путем телефонског позива директно комуницирају са надлежним одељењем на општини на којој живе. Позивањем броја 011 2650-542, грађани могу да се информишу и о законским регулативама, прописима, поступцима и потребној  документацији за остваривање права и услуга у области социјалне заштите.  У оквиру реализације пројекта, компанија НИС је подржала и редизајнирање сајта www.gcsrbg.org који је прилагођен особама са инвалидитетом, а који подразумева доступност садржаја у аудио формату.

Додатне информације:

Као један од водећих социјалних инвеститора у земљи, НИС већ 11 година предано ради на побољшању услова живота грађана у заједницама у којима послује. Посебан акценат  компанија ставља на подршку најосетљивијим групама становништва. Само током 2018. године на територији Града Београда НИС је подржао три капитална пројекта у вредности од 20 милиона динара, а у оквиру десетогодишње сарадње компанија је, кроз програм Заједници заједно, у престоници уложила преко 210 милиона динара.

Градски центар за социјални рад (ГЦСР) у Београду је највећа установа социјалне заштите у Србији са преко 110.000 корисника. Његов рад усмерен је на пружање помоћи и подршке породицама и појединцима у превазилажењу и решавању социјалних проблема. Информације говорне секретарице Кол центра Градског центра за социјални рад у Београду доступне су сваког дана 24 часа. Радно време оператера као и надлежних Одељења ГЦСР је радним данима од 7.30 до 15.30 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *