Завршено прво национално такмичење „Осигурај знање 2019“

Победнички тим „Играј сигурно“ добија прилику да представи своје решење на Копаоник бизнис форуму

Екипа „Играј сигурно“ са Факултета организационих наука победник је првог националног такмичења „Осигурај знање 2019“ које је организовало Удружење осигуравача Србије. Тим у којем су били Нина Ђелић, Дуња Пауновић, Исидора Перовић и Лука Делић представио је најбоље решење за повећање свести о осигурању и унапређење комуникације са младима. За најбољег презентера проглашен је Никола Тепић.
У првом обраћању после проглашења, лидер победничког тима Нина Ђелић захвалила је на прилици коју су студенти добили, Факултету организационих наука који им је пружио знање и Удружењу осигуравача Србије на сјајном догађају. „Веома је занимљиво да нам се став о индустрији осигурања пре почетка и сада, на крају, драстично променио и драго нам је што се младима пружају да искусе овакве пројекте“, изјавила је Нина Ђелић.
Прво национално такмичење „Осигурај знање 2019“ организовали су Удружење осигуравача Србије и Истраживачки центар Факултета организационих наука. Учешће је пријавило више стотина студената из највећих универзитетских центара Србије, а најбољих осам тимова такмичило се у финалу. За главну награду такмичила су се три тима са Факултета организационих наука, један са Економског факултета из Београда, два тима из Новог Сада, са Пољопривредног и Факултета техничких наука, као и по један тим из Ниша, са Економског факултета и из Крагујевца, из Техничке школе.
„Захваљујем се свим такмичарима и свима који су учествовали у пројекту ’Осигурај знање 2019’. Схватили смо после разговора са студентима да је неопходно да уложимо напор и да инвестирамо у подизање нивоа знања о осигурању, подизању свести клијената, становништва и привреде. Било је веома корисно да чујемо шта младе генерације, студенти знају, какве иновације и идеје имају, као и како да прилагодимо нашу пословну политику која мора бити усмерена ка подизању нивоа премија. Наставићемо са оваквим активностима у годинама пред нама, трудићемо се да укључимо што више младих са универзитета, како бисмо их заинтересовали да буду ближи осигурању, а ми ћемо добро ослушнути шта долази од оних који треба да буду носиоци наше индустрије“, изјавио је Мирко Петровић, председник Управног одбора УОС, уједно и председник стручног жирија који је прогласио победника.
Финалисти такмичења „Осигурај знање 2019“ били су у специфичном карантину 24 часа, без комуникације са спољним светом, са задатком да пронађу решење за реалне пословне проблеме у области осигурања.
Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић изјавио је да је Удружење остварило циљеве такмичења и пре финала. „Успели смо да у претходна три месеца анимирамо огроман број студената из највећих универзитетских центара да размишљају о осигурању и решавају проблеме наше индустрије. Ово је прво такмичење у решавању студије случаја чији је циљ унапређење целог сектора. Студенти су до сада, на сличним пројектима, помагали разним државним институцијама или компанијама, али никада им у фокусу није била читава једна индустрија, као сада. Такав, у неку руку пионирски подухват, досад није забележен у свету и привукао је огромну пажњу наших колега, пре свега из региона“, изјавио је Јовановић.
Циљ такмичења био је да студенти осете комплексност реалних пословних проблема и да своја теоријска знања стечена у учионици примене у пракси. Тиме су на најбољи начин приказали способност да се носе са највећим пословним изазовима. Своје редовне, испитне задатке, студенти су заменили реалним пословним проблемима.
Победнички тим „Играј сигурно“ своје решење представиће и на предстојећем Копаоник бизнис форуму, у оквиру панела о осигурању. Такмичење „Осигурај знање 2019“ део је едукативне кампање „Осигурај будућност“ коју Удружење осигуравача Србије води са циљем подизања свести о осигурању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *