ФОНД РОКФЕЛЕРА И ЊЕГОВ УТИЦАЈ НА МЕЂУНАРОДНУ ПОЛИТИКУ

Најважнији фондови који су створени у САД, мимо стереотипа и јавно одређених циљева, нису створени да би повећали добробит човечанства, већ да се боре за интересе банкарске елите и власника крупног капитала, а најчешће да буду ефикасно средство социјалног инжењеринга

Фондови су централна места у развоју идеологије „глобализма“, тврде бројни угледни истраживачи, јер су давали новац организацијама као што су Савет за међународне односе и Билдерберг група. На пример, Фонд Рокфелера је поред тога подржавао и мноштво организација и појединаца који су заступали филозофију „либералног интернационализма“, чији је циљ подршка спољне политике у оквиру идеологије новог светског поретка као и долазак до кадрова и организација способних да подрију „стари поредак“.
Ендрју Маршал за портал „globalresearch.ca“ види руку клана Рокфелера у стварању светске владе и новог светског поретка, што чине преко фондова, универзитета и организација које су не само створили него их и контролишу, укључујући Билдерберг групу, која се састоји од 130 представника елите Северне Америке и Западне Европе и има статус „неформалне мреже утицајних људи“. Неретко чланови ове групе имају, или су имали нацистички педигре, попут холандског принца Бернарда, који је до женидбе 1934. био члан нацистичке партије, а и радио је у немачком гиганту „И. Г. фарбен“ који је производио гас „циклон Б“ који се користио у концентрационим логорима за убијање људи. Група је финансирана од стране највећих америчких фондова (Рокфелер, Карнеги и Форд). Ови фондови су били мотор социјалног инжењеринга који је разбијао демократске заједнице, јер су представљали нерегулисану и неконтролисану концентрацију власти и богатства. Фондови су куповали талентоване људе, стварали јавно мнење о томе шта је достојно пажње људи.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.