Електронска енциклопедија знања за децу уз подршку НИС-а

Креативност и забава су оно што младе покреће на учење. Тако је уз подршку компаније НИС креирана бесплатна едукативна мобилна  апликација „Знак питања“ која свим корисницима, а посебно најмлађима и деци са сметњама у развоју, омогућава да на модеран начин уче нове појмове.

Ова “дигитална енциклопедија” јединствена је и по томе што је направљена на српском језику, могуће је користити без повезивања на интернет, а најмлађи помоћу симбола и знакова упознају свет око себе, тако да је ова апликација погодна за  децу која не знају да читају и пишу. „Знак питања“ поседује и опцију „Child lock“ која отежава детету да изађе из апликације и дође до неприкладних садржаја у мобилном уређају.

Као компанија која се у свим сегментима пословања ослања на иновације и примену савремених технологија, НИС је подржао овај пројекат у циљу ширења дигиталне писмености код најмлађих као и популаризацији науке и научне писмености у Србији. У оквиру свог корпоративног слогана “Будућност на делу” компанија подржава  друштвено одговорне пројекте у чију реализацију је уложено 32 милиона евра.

Апликација је доступна за Android и IOS оперативнe системe и може се преузети путем линкова: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.roist за Andriod, односно https://itunes.apple.com/us/app/znak-pitanja/id1360710528?mt=8 за IOS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *