ДОБРОЧИНСТВО НА БРИТАНСКИ НАЧИН

ДЕЗИНТЕГРАЦИЈА ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ИНТЕГРИТЕТ

Упад групе „Анонимус“ у базу података пројекта Иницијатива за интегритет „добротворне“ организације Институт за државништво открио је јавности опскурне начине функционисања британске обавештајне заједнице, односно како „дубока држава“ покушава да усмерава светска збивања у своју корист

Која држава има свега што нама недостаје? Русија. Ништа нећемо добити провоцирањем Русије. Русија жели да има сопствену сферу утицаја? Наравно да жели, баш као што то желе и САД или Кина. Она жели да има и своја тржишта и слично опредељене државе у својој близини – једна је од изјава шпанског војног експерта Педра Баноса која га је коштала места саветника премијера Шпаније за националну безбедност. Због више пута изражаване „симпатије“ према Русији, против њега је покренута свеобухватна кампања иза које је стајала опскурна „добротворна“ организација Иницијатива за интегритет, а у њој је, према документима Иницијативе које је јавности доставила хакерска група „Анонимус“, поред шпанских и британских експерата учествовала и наша „НАТО дива“ Јелена Милић.
Због кампање против Баноса и кључне улоге коју је у њој имала Иницијатива за интегритет, па самим тим и британска држава, као главни финансијер овог „добротворног“ пројекта за „одбрану демократије“ од дезинформација, како ови „добротвори“ себе описују, лабуристички парламентарац Крис Вилијамсон затражио је од министра за Европу и Америку Алена Данкана покретање истраге о активностима ове организације.
„Министар забија главу у песак. Чињеница је да је ова организација примила више од два милиона фунти јавног новца за свега 18 месеци и чињеница је да води кампању блаћења лидера опозиције (Џеремија Корбина) и Лабуристичке партије. Преузела је заслуге и за спречавање именовања Педра Баноса за директора службе државне безбедности Шпаније. Све ово је злочин против демократије и питање је да ли ће министар пристати на независну истрагу активности ове организације“, рекао је Вилијамсон 12. децембра 2018. на седници парламента на којој су посланици Данкану постављали питања у вези са нелегалним активностима Иницијативе у Британији и државним финансирањем пројекта.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *