Победа

Србија се често сусреће са ултиматумима. Било би упутно када би они који их шаљу консултовали историју да виде шта бива када се Срби и Србија суоче са уценама

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.

УПУТСТВО ИЗ БУНДЕСТАГА Може се одолети притиску. Морамо се борити. Свуда и на сваком месту. Не буди лењ! Победићеш. Власт државе Србије, уз ангажовања свих, председника државе, председника владе, министара, родољубивих Срба и добронамерних људи са свих страна света, успела је да спречи улазак такозване Републике Косово у Интерпол. Велики успех, али нећемо се одати слављу због ове победе. Нека буде једна у низу. Новембар је и има, Богу хвала, доста светитеља којима ваља захвалити и њихово име с радошћу прославити.
Ко губи има право да се љути, зато не обраћајмо пажњу на саопштења појединих екселенција. Није им лако. Обећали, а за обећање и похвале унапред добили апанаже и на крају ништа! Било би лепо кад би и други сем екселенција схватили да се са Србијом и Србима не може и не сме разговарати путем ултиматума. Тако нам ономад дође у госте посланик из Бундестага, очита буквицу и ултимативно рече да морамо да признамо независност Косова ако хоћемо да уђемо међу евроунијате!? Учи нас памети, а препоручује да не учимо из сопствене паметарнице, као што је то некада чинио посланик из истог Буденстага, језуита Шокенхоф (види „Печат“ 328, 350, 359, 377). Нека посланици уче из своје историје. Нико им то не брани, као што они бране Србима. Тамо пише како се сваки њихов ултиматум завршавао. Не каже се узалуд да је историја учитељица живота.
Но лажи у које су поверовали њихова су брига. Што се пре призову памети, свима ће бити лакше. Нама остаје да се по ко зна који пут сетимо стихова чика Јове Змаја:
„Истина је јунак / Држи се ко стена / И кад на њу зине хала / и кад мислиш да је пала / Победа је њена!“

ОД АУСТРОУГАРА ДО АПЛИКАЦИЈЕ Зато, браћо Срби и сестре Српкиње, водимо рачуна о својој традицији, обичајима, вери, култури, писмености и језику. Зашто дозвољавамо да нам нека назовиапликација, обична дрангулија, буде јача од Устава, и закона? Дрангулија која не дозвољава да пошаљемо телеграм из Београда у Горњи Милановац, Књажевац, Пожегу или Зајечар на ћириличном писму. Унутар државе Србије се не могу слати телеграми на ћирилици. Данас не можете због апликације, а пре сто година нисмо могли због Аустроугара и Немаца. Цар Фрањо и кајзер Вилхелм бранили су Србима да пишу ћирилицом. Одавно су они почивши, али зашто ми данас чувамо њихово наслеђе? Јел’ то има неке везе с традицијом или отварањем евроунијатских поглавља? Зар нема ниједног народног посланика у држави Србији који би смео надлежног министра или директора Поште да упита: Зашто се не може послати телеграм писан ћириличним писмом? Како да учимо децу да пишу ћирилицу, за почетак да сричу а затим и читају ћирилична слова, када ћемо им бранити, кад одрасту, да је користе. Србија, њена традиција, њена култура се чувају тако што се не одбацују сопствено писмо и језик. Ми све то имамо од памтивека. Морамо наћи снаге да баштину сачувамо и, ако Бог да, на плодном тлу понешто ново засадимо и потомцима оставимо.
За разлику од тзв. „Хрвата“, „Бошњака“, „Босанаца“ и других „Црногораца“ који немају ништа своје: име, веру, историју, језик, писмо, обичаје, те све морају од Срба, од својих прадедова и дедова, узимати. Онда се као шјете да промене име и ето ти сад новог евроунијатско-натовског племена на планети. Нови народ каквог ниђе у свету нема. Тешко им је, јер зна се од чега пита не бива, али ће и то проћи много брже него што ђаци и њихови инструктори мисле.
Како је сад међу великима у моди борба против лажних вести, предлажем да и ми Срби дамо скроман прилог тој борби. Уведимо новчану казну за сваког ко јавно тврди да је Србија на „Западном Балкану“? Да је вест лажна, види се простим увидом у географске карте Балканског полуострва, а корист је велика. Буџет ће бити богатији и ето лекарима, медицинским сестрама, учитељима, професорима повишице. Ко каже лажну вест да је Србија на „Западном Балкану“ – уплати у буџет 20.000 динара. Мирна Бачка, а штампа слободна.
Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетана Драгана. Молимо се за здравље Асанжа. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Будимо на страни божјег човека Арно Гујона. Чувајмо Републику Српску. Догодине у Призрену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *