Дванаести Фестивал науке уз подршку НИС-а

Под слоганом „Земља будућности“, дванаести по реду Фестивал науке, који се и ову годину одржава уз подршку компаније НИС, дочекаће од 29. новембра до 2. децембра на Београдском сајму посетиоце из целог региона.
Компанија НИС је шесту годину заредом генерални спонзор Фестивала науке, највећег научног фестивала у Југоисточној Европи. Овога пута фестивал има за циљ да преиспита будућност наше планете, али и да понуди научна, еколошка и одржива решења за генерације пред нама, уз много занимљивих експеримената и најновијих научних трендова. Фестивал науке одржаће се у халама 3, 3А и 5 Београдског сајма и окупиће више од 60 научних и образовних институција из Србије, а свим заинтересованим посетиоцима ће бити представљен и богат међународни програм.
„Кључ будућности“ назив је едукативне и интерактивне поставке којом се НИС представља на овогодишњем Фестивалу науке у хали 3 Београдског сајма, а која ове године развија тему вештачке интелигенције. Кроз ову поставку посетиоци имају прилику да се упознају с високом технологијом која нам помаже у стицању нових знања, да се сусретну с вештачком интелигенцијом и сазнају на који начин је већ користе, да сазнају шта су суперкомпјутери и науче како се виртуелна реалност користи у најновијим научним истраживањима.
„НИС је већ шести пут генерални спонзор Фестивала науке и то партнерство није нимало случајно јер је наша компанија на тржишту Србије већ препозната као лидер у примени иновација и то у свим сегментима нашег пословања. Ове године ћемо на штанду НИС-а управо део тог свог иновативног приступа у бизнису поделити са посетиоцима сајма којима ћемо показати које су то најновије супертехнологије које НИС примењује“, изјавио је Стефан Деспотовић, директор Департмана за екстерне комуникације НИС-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *