Завршени 53. Мокрањчеви дани – признање „Дунав осигурању“

Манифестација „Мокрањчеви дани“, која се одржава у част једног од највећих српских композитора Стевана Стојановића Мокрањца, завршена је вечерас извођењем опере „Кармина Бурана“ и доделом признања.
Међу традиционалним пријатељима који помажу одржавање „Мокрањчевих дана“, најстаријег фестивала класичне музике у Србији, јесте и компанија „Дунав осигурање“, која дуже од петнаест година подржава ту културну манифестацију.
У име компаније, на свечаности поводом завршетка 53. „Мокрањчевих дана“ признање је примио директор Главне филијале „Дунав осигурања“ у Зајечару Бранимир Јовановић.
Он је том приликом истакао посвећеност „Дунава“, као друштвено одговорне компаније, неговању културне баштине наше земље.
„‘Мокрањчеви дани’ одсликавају стваралаштво и дело нашег најпознатијег композитора Стевана Мокрањца, али уједно представљају и неговање културе овог краја и шире. Отуда је и компанија ‘Дунав’ препознала значај те манифестације и активно је укључена у њено организовање скоро две деценије“, истакао је Јовановић.
Слоган компаније „Пријатељ остаје пријатељ“, поручује Јовановић, може се одразити и на организацију те манифестације, чији ће, каже он, „Дунав осигурање“ остати веран пријатељ и партнер.
Јовановић је захвалио организаторима манифестације и Дому културе Неготин на урученом признању и изразио наду да ће се та успешна сарадња наставити и у годинама које долазе.
В.д. директора Дома културе Неготин Владимир Радић каже да су „Мокрањчеви дани“ свечани тренуци за Неготин. Он је изразио задовољство што је и ове године седмодневни програм био сјајан.
„Вечерас је нарочито свечан тренутак јер су се окупили сви пријатељи манифестације, и ми смо се најзаслужнијим пријатељима захвалили доделом признања. Међу њима је и ‘Дунав осигурање’ са којим већ деценијама сарађујемо на обострано задовољство“, рекао је Радић.
Радић истиче да „Дунав“ помаже организацију манифестације исто онолико колико се Дом културе Неготин труди да афирмише „Дунав осигурање“.
„Надам се да ће тако бити и убудуће, јер се на добрим искуствима гради будућност, а мислим да је то у нашим односима несумњиво“, нагласио је Радић и захвалио свим пријатељима на организацији овогодишње манифестације.
Током седмодневног трајања манифестације, посетиоци и љубитељи класичне музике могли су да уживају у бројним концертима, афирмисаних и неафирмисаних извођача, али и у беседама, изложбама, семинарима, панелима о Мокрањцу те о значају класичне музике уопште.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *