Удружења осигуравача Србије – Додељена и уручена признања „најчовек“

Ове године награђено је седамнаесторо запослених који су својим радом дали највећи допринос ефикасности Министарства за рад, запошљавање и социјална питања, као и унапређењу социјалне заштите

Награда ,,Најчовек“, коју додељује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, уручена је протекле недеље у просторијама Удружења осигуравача Србије. Ове године награђено је седамнаесторо запослених који су својим радом дали највећи допринос ефикасности Министарства за рад, запошљавање и социјална питања, као и унапређењу социјалне заштите.
Финансијска средства за доделу награда обезбедило је Удружење осигуравача Србије.
Господин Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, захвалио је Удружењу осигуравача на подршци и препознавању квалитета рада запослених у том министарству. „Министарство ће наставити овакву праксу награђивања јер желимо да свима који се истичу радом и трудом на неки начин покажемо захвалност“, истакао је министар Ђорђевић.
Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић подсетио је да је пружање овакве подршке Министарству за рад у складу с Меморандумом о сарадњи, који је Удружење потписало са Министарством прошле године, у оквиру Првих српских дана осигурања. „Удружење осигуравача Србије има сјајну сарадњу с МУП-ом, Министарством одбране, Министарством просвете и посебно с Министарством за рад“, рекао је Јовановић и подсетио да Удружење обједињује рад 19 друштава за осигурање, која су углавном у страном власништву и која апсолутно подржавају све акције Удружења осигуравача у сарадњи с Министарствима Владе Републике Србије.
„Индустрија осигурања је у великом развоју у Србији. Морам да подсетим да осигурање зависи од више фактора: од ликвидности привреде, стандарда и посебно едукације становништва. Што се тиче прва два фактора – ликвидности привреде и стандарда – захвалан сам државном врху и Влади Републике Србије, јер су успели да подигну животни стандард и реше одређене проблеме, посебно када је привреда у питању. Ако говоримо о едукацији, ми осигуравачи се трудимо да покажемо сваком нашем грађанину да осигурање није трошак већ инвестиција и да је неопходно да свако од нас, куповином полисе осигурања, обезбеди своју имовину и породицу и тиме осигура безбрижну будућност“, изјавио је Јовановић и додао да ће Удружење осигуравача Србије наставити да и даље помаже све пројекте који су у интересу комплетног друштва и Министарства за рад.
„Почетком године смо помогли сто најбољих радника овог министарства, овог пута награђујемо и помажемо најбољих седамнаест радника Министарства јер знамо како је тешко функционисати у ова времена. Потрудићемо се да још више и квалитетније сарађујемо са Владом Србије и њеним министарствима и то, у име УОС и моје, могу да обећам министру Ђорђевићу“, рекао је, између осталог, генерални секретар Удружења осигуравача Србије.
Помажући у додели ових награда, Удружење је наставило да подржава акције Министарства за рад, али и других министарстава Владе Србије, које за циљ имају пружање помоћи најбољима или онима којима је она најпотребнија. Овакве активности у складу су с друштвено одговорним понашањем Удружења, које већ годинама подржава пројекте с хуманитарним карактером или пројекте значајне за ширу друштвену заједницу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *