(РАЗ)ГОВОР

Протојереј Андреј Ткачов

Рат против библијског човека

 Рат – то је хијерархијски структурирана војска. То су резерве, снабдевање и потрепштине. То је аналитика штаба и обавештајни рад на терену. То су диверзантске групе иза непријатељских линија. То је информационо покривање кампање. То су маневри за одвлачење пажње и лажни удари ради концентрације снага на главним правцима. То је врло много обучених људи који добијају наређења из једног центра. И то је врло усклађено деловање, не ради „плашења“ већ ради „уништавања“. Управо такав рат се води против малог библијског човека који само хоће да увек буде маме, и који притом жмирка гледајући у сунашце.

Ауторски текст, извор pravoslavie.ru, 3. август 2018

Предраг Пипер

Теза „за по кући“

 Угледан лингвиста који би бранио спорну тезу о функционалној супериорности латинице могао би да покуша да је брани у неком реномираном међународном лингвистичком часопису. Наравно да то неће учинити јер зна да би испао смешан, него се та теза „за по кући“ износи само за овдашње новине које су спремне да је објаве.

Текст Ћирилица је један од стубова српског идентитета, извор „Политика“, 8. август 2018

Душан Савић

Ко навија за Хрватску?

Разумем да неко коме је породица из Хрватске навија за њу, то је људски, али ружно је што су се многи из снобовштине, неке европејске, пе…ске и из аутошовинизма додворавали на тај начин. Што би рекли млади, мисле да су тако „ин“. Имам добре пријатеље који су Хрвати и сигуран сам да се гаде овога што је било у Загребу. Гаде се усташке политике Хрватске и пресело им је финале због овога што је било после тога. Не разумем оне који су навијали за усташку Хрватску. Лелемуди који из мржње криве Србију и пљују је, а онда, да би се излечили, навијају за Хрватску. Имају и они право, али постоје институције које су задужене за то, само што су им капацитети попуњени. Мада, реч је о озбиљнијим случајевима и требало би пронаћи неки кревет и за њих.

Текст Нађите кревет у болници за ове наше будале које навијају за усташе, извор „Курир“, 2. август 2018

Виктор Бондарев

Амерички колач

 Американци, како не би изгубили свој колач тржишта, покушавају да обавежу земље да купују њихово оружје. Некад то раде постепено, а некад путем претњи. Циљеви су да те земље буду зависне од америчког оружја и да се удаље од Русије.

Председник Комитета Савета Федерације Русије; У Тексту Руско оружје далеко конкурентније него америчко, извор vostok.rs, 4. август 2018

Ана Брнабић

Хрват, не Србин из Хрватске

 Мој деда је био Хрват, а не Србин из Хрватске. И поред те чињенице постала сам председница Владе Србије. То показује да је Србија довољно отворена и да је могуће у да у Србији имате председника Владе чији је деда био Хрват. Замислите у Хрватској да имате председника Владе који има било какве везе са Србијом.

Изјава за „Танјуг“, 7. август 2018

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *