Честитка Милорада Грчића, в. д. директора „Електропривреде Србије“, поводом Дана рудара

Предани рад рудара „Електропривреде Србије“ ослонац је стабилне производње угља и електричне енергије у Србији. Сваки пут рудари су доказали да одговорност, храброст и посвећеност послу побеђују сваки изазов. За тежак посао се каже да је рударски, али само рудари знају колико је труда, снаге, знања и пожртвованости потребно да би се успешно урадио тај посао, да би грађани и привреда Србије били енергетски сигурни, сваког дана у години, и дању и ноћу, по великим врућинама и хладноћама, киши и блату.

Свестан важности вашег посла желим да вам поручим да стручни, вредни и предани рудари имају сигурну будућност у ЕПС-у. Захваљујем вам у име „Електропривреде Србије“ и желим вам добро здравље и много успеха у раду уз рударски поздрав – срећно – рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС, честитајући Дан рудара.

Сваке године око 70 одсто електричне енергије произведе се из угља на површинским коповима ЕПС-ових огранака „Колубара“ и „Костолац“. Рудари ЕПС-а су за шест месеци 2018. године откопали око 16,6 милиона тона угља, што је за један одсто више од плана.      

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *