Документа сведоче о пљачки Срба

О лажима, обећањима, преварама и сами све знате. А можда не знате да су сачувана документа како су нас пљачкали. Пре само сто и кусур година

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије умире од рака. Нико не одговара.

На сва звона, звечи у ушима, читају се вести како је Фабрицио изјавио да ће Србија добити седам милиона да сними из ваздуха своју земљу и изради мапу угрожених подручја од поплава. Неку годину раније евроунијатска камора је дала новац да се сниме парцеле у држави Србији опет из ваздуха. Огромна брига за развој демократије у Србији, а у ствари изговор да плаве госпође што из ферарија што из других аутомобила добију плату. Успут и око педесет хиљада запослених на пројекту нечег што се никад неће десити – учлањење међу евроунијате! Нису први ни последњи који живе од продаје магле и других научнофантастичних радњи. О лажима, обећањима, преварама сами све знате. Ви плаћате. А можда не знате да су сачувана документа како су нас пљачкали. Пре само сто и кусур година. Љубазношћу Зорана Маринковића, архивског радника из Архива у Чачку, добио сам документ који због вас драги читаоци објављујем:

[restrict]

K.U. K. BEZIRKSKOMMANDO
IN GUCA
СВИМ ОПЋИНАМА

I) Сено својевремено узапћено од жандамерије припада гласом генералне заповједи обскрбној колони у Пожеги. Када се једна колона те команде у опћини појави, имаде један кмет цело прекобројно сено предати и показати где се исто налази. Код товарења припомоћан бити. Сваки изгред у том правцу казнити се строго и то кривац кмет или председник.

II) Подједно се шаљу списи о нумерисању кућа са строгим налогом, бројеве контролисати, и ако буде погрешке исправити и исправне спискове до 25.о.мј. овојој команди повратити.

III) Оне опћине, које са 50% приреза на порез по земљишту неби могле издатке покрити имале би основане молбе адресиране на генералну губернију према општинском закону овој команди најдаље до 25.о.м. поднети,

IV) Број отератих у Чачак према мог усменог наређења дрвета орахових, јасенових, брестових у дужини од 2 метра а у пречнику од 30 см суд ће ми поднети извештај сваког 9. 19 и 30 сваког мјесеца.

V) Генерална губернија строго је забранила ношење шајкача, те се имају исте од људи одузети. Извршење те наредбе овамо јавити.

VI) Сав папир /артију/ која се налази у опћинском суду и код других лица у школама имаде се одмах у Чачак одвести. Извршење те наредбе до 30.о.мј. јавити.

VII) Опћинама издати бланкете о вуненим стварима имаду се испуњени до 25.о.мј. овамо послати.

Гуча 19/XI 1916

Комадант

Одмах кроз бубањ прогласити

Клање свиња у свим мјесецима је строго забрањено до даље наредбе, само дозволама ове команде, тко се противи овој наредби бити ће интерниран, месо и маст поплењена.

Комадант

Ср.

(Текст у оригиналу писан је латиницом – прим. Д. А.)

НАВОДНО – ПОМАЖУ! Судећи по речнику види се из ког краја царевине је писар био. Овако су нас пљачкали припадници данас водећих земаља евроунијатске каморе. Данас кад евроунијате води Курц, чији је земљак пљачкао сено, дрва, вуну и шајкаче по Драгачеву, далеко им била помоћ коју шаљу. Да нису под артијом опљачкали катастарске књиге, књиге рођених, крштених, умрлих, породичне читуље, лекаруше, тапије и остала документа, не би било потребе да нас данас снимају из ваздуха. Наводно помажу.

Господо евроунијате, ви који сте 1871. године постали држава Немачка, а пре тога сте били скуп разних племена, запамтите да је Србија имала катастар, суд, Устав пре него што сте ви знали шта те речи значе. Прочитајте Законоправило Светог Саве, писано пре 800 година, Законик цара Душана из 6857/1349, Закон о рудницима деспота Стефана Лазаревића 6920/1412. и још хиљаде сачуваних докумената па онда лапрдајте о сопственим „знањима“. Срби имају знање, језик, писмо, мудрости, храбрости и за разлику од вас знају шта је држава. Ваљало би да они који данас државу Србију представљају то схвате. Морали би, јер се хвале како су били одлични студенти. Што у земљи, што у иностранству.

ЛИТИЈА И МОЛЕБАН Док евроунијате „помажу“, Срби православне вере су се у уторак 17. јула окупили на Светој литургији у Руској цркви у Београду. Литургију поводом сто година од страдања цара Русије Николаја Другог и целе царске породице Романов служио је патријарх српски Иринеј, са владикама Српске православне цркве и свештенством Подворја Московске патријаршије. После литургије је до споменика цару Николају ишла литија где је одржан молебан царској породици.

Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетан Драгана. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Њима је данас најтеже. Чувајмо Републику Српску.

[/restrict]

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *