Ако ухапшени не буду пуштени до вечерас, дијалога неће бити

Уколико петорица ухапшених у општини Гњилане до вечерас не буду ослобођени, дијалога неће бити „за дуго времена“, поручио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Он је истакао да је то и порука председника Србије Александра Вучића, као и да су представници Европске уније већ обавештени о томе, али да још нема никаквог одговора.

Ђурић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је косовска полиција ухапсила у општини Гњилане начелника Косовско-поморавског округа Радована Стојковића, директора Филијале НСЗ Јована Денића, као и Ненада Стојановића, припадника Војске Србије који живи на КиМ, а ради у Врању.

Такође, ухапшени су и браћа Александар и Предраг Ђођевић, један активни и један пензионисани припадник МУП-а.

„Напад је извршен на бруталан начин, по опробаном сценарију албанских екстремиста, потпуно супротно свему што је договорено на последњем састанку Вучића и Федерике Могерини, када је јасно и недвосмислено договорено да се овакве ствари неће дешавати, а Албанци преузели обавезу да ће се према нашим људима опходити са поштовањем, што је присуством гарантовала и Могерини“, рекао је Ђурић.

Како је рекао, петорица Срба су ухапшена због вербалног деликта и то у тренутку када се у Лондону састају премијери региона да разговарају о миру.

„Једини њихов грех је што су се вербално супротставили формирању војске Косова“, рекао је Ђурић.   

Један коментар

  1. unutrašnji dijalog

    Priština je ekspresno ispunila Vučićev ultimatum da se briselski dijalog prekida ako se ne oslobode uhapšeni Srbi. – Poplašila se Priština da Srbija stvarno ne prekine dijalog, da Kosovo ne bude albanska država po briselskom sporazumu. Kamo te sreće da Srbija prekine veleizdajnički briselski sporazum koji otima teritooriju KiM od Srbije – u tom slučaju Kosovo neće biti druga albanska država. Džabe Albanci-Priština strahuje od prekida dijaloga – jer Vučić žuri da pronadje “kompromis” navodno za normalizaciju odnosa (najverovatnije tzv. ZSO koji će raditi po zakonima i Ustavu države Kosovo, sa statusom istim za sve Kosovske opštine) – da Kosovo dobije ulaznicu za članstvo u UN, formira vojsku…?
    ALBANCI SU JASNO REKLI – da su uhapsili Srbe zbog sumnje da rade protiv ustavnog poretka države Kosova (naravno po Briselskom sporazumu)! Zašto Vučić beži od odgovora na ustavni poredak Kosova? da se vlasi ne dosete da predaje-poklanja KiM albanskim muslimanima!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *