НАТО лов у мутном

У Београду одржана конференција „Нова НАТО стратегија против Срба и Руса“

Разобличавање најновијег покушаја Северноатлантске алијансе предузетог у циљу варања и хипнотисања српске јавности

Србија је за НАТО обичан плен и његов непромењени циљ је да она буде заточена у геополитички кавез. Тако је било и тако је остало, ма колико се НАТО лобисти трудили да нас убеде да ствари стоје другачије. Српско друштво око злих намера НАТО-а према нама не треба да има било какве илузије. Нема на то право! Ма колико евроатлантски пропагандисти сада усиљено деловали у духу нове доктрине препарирања наше јавности на начин који подразумева наводно прихватање од стране НАТО-а основа нашег спољнополитичког и војнополитичког курса. У питању је само паметније осмишљена превара како би Србија до краја била окупирана, Република Српска уништена а српски народ у другим балканским државама сведен на остатке остатака.

Речено је суштина конференције „Нова НАТО стратегија против Срба и Руса“ одржане 31. маја у Медија центру на Теразијама у организацији „Центра за развој међународне сарадње“ и неколико патриотских организација. У њеном раду је учествовао низ експерата из разних области, од политиколога до историчара у погледу формалног образовања, те професора, новинара и аналитичара када се ради о занимањима. Међу учесницима били су и: Драгомир Анђелковић, Бранко Радун, проф. др Стевица Деђански, мр Радован Калабић, проф. др Срђан Перишић, Дејан Јовановић, др Саша Гајић, Драган Коларевић, проф. др Ратко Љубојевић, Никола Вујиновић. И сви они су се безрезервно сложили око тога да је нова НАТО стратегија за нас много опаснија од старе.

[restrict]

ЛАЖНЕ „ДОБРЕ“ НАМЕРЕ Раније је НАТО покушавао да нас војнополитички сломи и натера да прихватимо оно што он жели уместо онога што ми сматрамо да је у нашем интересу. После агресије и окупације Косова и Метохије све се сводило на тврдњу: приклоните се да бисте опстали. Од нас се очекивало да прихватимо да смо криви што је НАТО „био присиљен“ да нас мрцвари и да се после „катарзе“ уврстимо у његове редове. Разуме се спремни да гинемо за интересе Вашингтона и Лондона, газећи сопствене, и то и против оних за које смо традиционално сматрали да су нам пријатељи и умногоме су се, у реалности, показали као такви.

Да би тако било, Срби су на разне начине убеђивани да за њих нема индивидуалног бољитка, без колективног клањања НАТО идолу и приношења извесних жртва истом. Свакако уз наду да ће свако од нас у тој комбинацији бити онај коме ће запасти нешто лепо док ће други испити горки, можда и смртоносни напитак. Међутим, таква брутална, праволинијска стратегија застрашивања и апстрактног подмићивања – није дала по НАТО пожељне плодове. Без обзира на огромно ангажовање ресурса и полетно деловање његових локалних ПР јуришника. И даље је преко 80 посто грађана Србије непоколебљиво опредељено против уласка наше земље у тај блок, који по правилу сматрају како конкретно по нас, тако и начелно, оличењем зла!

У НАТО централи су то коначно схватили и, евидентно, дошли до закључка да на стари начин ништа не могу да промене. Зато су осмислили нову стратегију и њу наметнули својим српским пионима. Сада уместо да нас утерују у НАТО тор, наводно, прихватају нашу војну неутралност. Једино им смета што је она само формалне а не дубинске природе. Јер Србија има сувише блиске односе са Русијом а Срби према Русима имају наглашено позитиван став, па то, као, баца сенку на нашу неутралност. Да би она била истинска и да би је НАТО стварно тако разумео и подржао, потребно је „само“ да се удаљимо од Русије. А да бисмо поверовали у лажне „добре намере“ тог пакта, његови (не)званични гласноговорници у Србији почињу да нам причају и бајке о компромисном решавању косовског питања, на начин који подразумева – гле чуда, с обзиром на то да се ради о онима који су до јуче газили све српског – да и ми нешто добијемо. 

СТРАТЕГИЈА КАО ДЕО ХИБРИДНОГ РАТА Они који су нам отимали Косово или нас убеђивали да је то било нужно, сада се упињу да испадне да разумеју наше жеље и фрустрације, чак су наводно спремни да пробају да нам помогну. Лепо! Само да је стварно тако, али није. НАТО и даље Србе – како у Србији и у Републици Српској које се још опиру његовој доминацији, тако и у покореној Црној Гори где их тамошње власти шиканирају као неподобни елемент – третира као непријатеље. Где год може и колико год може настоји да гази наше националне интересе, сложили су се учесници овог скупа. И ради тога сада покушава лукаво да нас наведе на дистанцирање од Русије. Поручује нам да је за нас то пут спаса а заправо жели да елиминишемо ослонац који још имамо у настојању да сачувамо бар део националних интереса. Стога је нова НАТО стратегија много више антисрпска но антируска. Свакако је део хибридног рата против Русије, али је посебно усмерена против Србије.

Грађани Србије то не смеју да забораве упркос томе што се НАТО лобисти и њихови колаборационисти инфилтрирани у српске медије и институције труде да их збуне и омађијају. НАТО теме се гурају у страну јер је циљ да се српске душе лове у мраку. Да се о тзв. НАТО интеграцијама више не прича а да се полако Срби доведу у ситуацију да уђу у НАТО екипу. Отуда је, како мисле учесници конференције, на НАТО манипулацију најбољи одговор енергично наметање тема о томе шта тај блок преко својих експонената сада закулисно ради те алармирање јавности у вези са опасношћу која се сада тихо, али још опасније него док је то рађено гласно, обавија око нас. И то није све.

Потребно је, служећи се и причом коју НАТО пропагандисти сада позерски пласирају, кренути у озбиљну офанзиву како би неутралност Србије била дефинисана до краја, речено је, између осталог, на овом скупу. У закључцима конференције који су упућени медијима и институцијама, а биће темељ континуиране акције, тражи се да се неутралност Србије подигне на знатно виши ниво од садашњег. Тренутно она произлази из обичне скупштинске одлуке која за један дан може да буде анулирана као што је изгласана. У том виду она, НАТО је то коначно схватио, њему није проблем. Наша неутралност је фикција. Зато је треба, када се већ прича о промени Устава Србије, обавезно унети у њега. Као што је случај са ЕУ чланицом Аустријом! Што би то представљало проблем за икога ко стварно сматра да Србија треба да буде војно несврстана? С друге стране без тога, у околностима када се већ под притиском ЕУ приступа променама Устава, прича о неутралности и спољнополитичком балансирању постаће обична „шарена лажа“ за народ! То се не може сакрити. О томе и консеквенцама изостанка адекватног односа према неутралности, како сматрају учесници конференције, морају да размисле они који доносе кључне одлуке у овој земљи.       

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *