Часна реч енглеског официра

У недељу, 24. јуна је народни празник Вратолома. Пре 19 година на овај дан у Приштини је отет доктор Андреја Томановић. Поверовао је у реч да му се неће ништа десити

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије умире од рака. Нико не одговара.
Особе које лажу увек прве захтевају да се прошлост заборави. Нема преваранта који неће у име будућих превара, или светле будућности, тражити од поштеног човека да избрише из сећања прошлост, односно како је ономад преварен. Кад се стара превара преда забораву, а преварант није кажњен, он почиње да спрема нову.

[restrict]

ЗАБОРАВИЛИ СТЕ? Сећања, памјат, историја штите нас од превара. То је важно запамтити. Ко се данас сећа да му је пре неку годину тад млађан, а данас већ времешан чова, за преваре увек спреман, обећао хиљаду евра од бесплатних акција, ако се сложи да он изврши при(х)ватизацију државне и друштвене имовине. Заборавили сте? Зато данас имате велике стране инвеститоре који долазе да „обезбеде радна места“, која су нестала током успешно спроведене при(х)ватизације?
Ми на евроунијатска врата куцамо одавно. Ко се сећа да смо куц-куц чинили још 2004/7512. Тад су рекли само што се врата нису отворила. Разумнима је још тада било јасно, а умно заосталим је ваљда данас, да се куцањем врата неће отворити. А кад би се отворила, иза њих не би било ништа.
Са 2004. прешло се на 2007/ 7515, затим на 2012/7520, док наредне 7521. године госпођа Мишчевић није села у „ферари“ и отпутовала у евроунијатску долину среће. Ко зна докле је стигла! Друга дама евроунијаћења рече: „Стрпљење и решеност су моји принципи.“ Не зна се која је мудрија.
Кристијан Хелбах, изасланик немачког Министарства спољних послова за југоисточну Европу (Немци чувају термине Трећег рајха, не заборављају прошлост): „Будите уверени, кад будете покуцали на врата ЕУ, неко ће их отворити“! Можда Шиптар? Немац зајебава.
Само слога евроунијатску унију спасава, завапила је канцелар Меркел на конференцији за новинаре после састанка са председником Курцом. Е, да су Корушка и Шлезија имале гуслара налик Филипу Вишњићу, не би га се одрекле нити га из школских програма избациле.

ЧАС ГА ИМА, ЧАС ГА НЕМА У држави Србији ништа ново. Власт преузели самозвани „менаџери у култури“ и следе све евроунијатске путоказе. Као у Пачијој школи чика Јове. Јесте л’ чули кумо / верујте без шале / отвара се школа / за пачиће мале; Сви пачићи дошли / на скамијам’ стоје / стари патак метно наочаре своје / Па се онда шето / с озбиљношћу крутом / учио их учио / и књигом и прутом / учио их, учио / од среде до петка / ал’ се нису одмакли / даље од почетка.
Све је почело у марту кад се скоро насмрт самоотровао међународни агент Скрипаљ. За тровање су оптужени, а ко би други, Руси и лично Владимир Владимирович Путин. Како се тровање насмрт одужило без очекиваног резултата, биће да је уместо отрова попио кабезу (свашта сипају у флашице и продају у самоуслугама), онда је Стари Патак решио да се пензионише а тровање заборави. Што би рекли стари Срби: Лако је рећи, али тешко урадити! Како време неумитно пролази, у мају морао се Скрипаљ нечим заменити. Пачићи, који се нису одмакли даље од почетка, прво „убише“ а затим „оживеше“ новинара у Кијеву. Логично за „убијање“ је крив Путин, а за оживљавање Јункер. Евроунијтска кретенизација нема алтернативу. Наши НАТО стипендисти, полазници курса код Дејвида Коперфилда, славног мађионичара, применили су стари, али увек добродошао трик: Час га има, час га нема! Тако у Белој Цркви и Делиблатској пешчари прво нестаде, а затим се појави новинар. Волшебно.
Кад нестане разума и машта усахне, стигне доба телевизијских Задруга, римских Хлеба и игара. Паметарница нас учи шта бива на крају.
Браћо Срби и сестре Српкиње, без страха. Српска народна пословица вели: Ако миш не уђе сам, клопка га неће поклопити! (Народне пословице, сакупио Риста Одавић, приредила Весна М. Јовановић, Архив Србије, 2018. стр. 36). Зато представници власти државе Србије не улећите у постављене клопке и не потписујте ништа кад је Косово и Метохија у питању. Будите мудри. Разговарајте, али не потписујте. Томе нас учи Србска паметарница.
Идуће 2019/7527. је 800 година од како је Свети Сава написао, на српскословенском језику Законоправило. Уведимо Законоправило у школски програм. Снимимо филм о трагедији младог Слободана Стојановића кога зверски уби Ељфета Весељи, Албанка из Сребренице.
У недељу, 24. јуна је народни празник Вратолома. Пре 19 година на овај дан у Приштини је отет доктор Андреја Томановић. Поверовао је у реч енглеског официра да му се неће ништа десити. Од тад му се губи сваки траг. Толико о часној речи енглеског официра.

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *