Олимпијаде знања из физике, математике, хемије и руског језика изнедриле победнике

У пословном центру НИС-а у Новом Саду, вечерас је одржана свечаност на којој су проглашени победници Олимпијаде знања из руског језика, Српске хемијске олимпијаде, Српске физичке олимпијаде и Српске математичке олимпијаде за 2018. годину у оквиру НИС-овог програма „Енергија знања“.

Овогодишњи победници Српске математичке Олимпијаде који ће Србију представљати на Међународној олимпијади у Румунији су: Алекса Милојевић, Павле Мартиновић, Јелена Иванчић, Владимир Виктор Мирјанић и Игор Медведев.

Тим Србије који ће се такмичити на Међународној олимпијади знања из физике у Португалу су Игору Медведев,  Димитрије Павлов , Богдан Станојевић , Новак Станојевић и  Марко Медведев. На Међународној олимпијади знања из хемије која се овог лета одржава у Чешкој и Словачкој учествоваће: Никола Кнежевић, Игор Топаловић, Андреј Ковачевић, Марко Беслаћ и Богдана Ђорђевић.

У оквиру афирмације руског језика међу ученицима, НИС такође већ шест година организује Олимпијаде знања из руског језика. Ове године такмичење је одржано у пет категорија, а апсолутни победници  су: Михајло Вучић, Милица Јаковљевић и Мила Дамјановић.

Свечаности је присуствовао Александар Пајић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја,  Снежана Лакићевић, саветница заменика генералног директора и директора Функције за спољне везе, односе са државним органима  и ПР, Олга Голубева, начелница одељења за образовање у Руском дому, Љиљана Марковић, декан Филолошког факултета Универзитета у Београду, Биљана Абрамовић, испред Универзитета у Новом Саду, представници руске школе при амбасади Руске Федерације у Београду, представници  Друштва физичара, математичара хемиичара Србије и Универзитета Лобачевски из Нижњег Новгорода из Русије.

Поводом свечаног проглашења победника младих Олимпијаца, приређен је и богат музички програм наступима  хора Гимназије Јован Јовановић Змај и „Лола класик Трио-трио флаута“.

 Додатна информација:

 Водећи се мотом да је улагање у младе, улагање у будућност, НИС кроз програм „Енергија знања“ већ шесту годину заредом организује Олимпијаде знања из руског језика, математике, хемије и физике. У оквиру овог програма, компанија активно улаже у младе таленте, али и сарађује са образовним и научним институцијама како у Србији, тако  и у иностранству и тиме доприноси унапређењу система образовања и научно-истраживачког рада. Тако је до сада одржано 33 Олимпијаде знања и пружена је шанса талентованим појединцима да учествују на међународним олимпијадама из математике, физике, хемије и руског језика широм света. Тако су наши такмичари до сада освојили 64 медаље, од чега 23 медаље на Међународној физичкој Олимпијади, 25 медаља на Међународној математичкој Олимпијади, 16 медаља на Међународној хемијској олимпијади.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *