Шешељизација Хрвата

Хрватска користи сваку прилику, чак и непостојећу, да са Србијом додатно погорша односе, не презајући да у те сврхе злоупотреби и обележавање сећања на жртве усташког стратишта у Јасеновцу

Иако га, од повратка из Хага, многи сматрају лавом без зуба и сенком „јунака“ из хашке суднице, мајстор сарказма какав је Војислав Шешељ, са својим често агресивним и нарцистичким понашањем, успео је прошле недеље да направи представу достојну његових најбољих дана и тако се врати у фокус регионалне јавности, све и ако га нико није заиста видео како гази заставу Хрватске у холу Скупштине Србије приликом недавне посете председника хрватског Сабора Гордана Јандроковића.

„Ово је нека завера, није ваљда да не верујете да се то догодило“, прокоментарисао је Шешељ чин око кога се подигла велика прашина, а на невиђено су га коментарисали и високи званичници обе државе.

 

РЕАКЦИЈА ХРВАТСКЕ Прeмиjeр Хрвaтскe Aндрej Плeнкoвић рeкao je дa oчeкуje дa Србиja oштрo и нeдвoсмислeнo oсуди овај инцидeнт и дa нaстaвaк oднoсa сa Србиjoм будe у кoнтeксту тe oсудe.

А то што је хрватска делегација демонстративно прекинула посету Србији у Хрватској је дочекано „на нож“. Хрвати су то доживели као велику срамоту и подвијање репа, а поједини хрватски медији су чак председника Сабора Горана Јандроковића назвали „њоњом“ који је пред Шешељем подвио реп и побегао!

„Можемо ли замислити озбиљне државнике, попут америчких и немачких, како беже када неко протестује због њихових посета или пали заставу САД. Очигледно је да Хрватска не води озбиљну спољну политику“, закључују на једном хрватском порталу.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *