Хаос као нови светски поредак

Косовски рецепт за глобалну кризу

Захваљујући афери Скрипаљ, на глобалном нивоу постаје јасно да и друге бомбастичне тврдње и оптужбе са Запада представљају обичну фарсу и подметачину

Ниједан озбиљан обавештајно-безбедносни стручњак на Западу није се огласио поводом обавештајне афере Скрипаљ. Разлог за то није недостатак података него управо супротно: има исувише јасних показатеља да то Руси нису урадили. Са становишта сирове струке Скрипаљ је био велики терет и велика опасност за Британце, и тиме му је судбина била запечаћена. Зато није никакво чудо што је, након одлуке да се хитно компромитују Путин и Русија, МИ6 из архиве извукла баш његову прашњаву фасциклу.

Знају Британци да је било довољно времена да оперативци ФСБ наговоре Скрипаља у руском затвору да бар мало поправи штету коју им је нанео, и да почне да шпијунира у корист Русије. Наравно да је то редовна оперативна идеја пре сваке размене шпијуна или заробљеника.

„ТРОВАЊЕ“ АЛБАНСКЕ ДЕЦЕ Фарса око употребе бојног отрова у срцу Енглеске баца јаче светло на опасне игре и преваре са истим средством за масовно уништење у Сирији, али и на неке старе инсцениране преваре на Балкану. Приликом нове наводне употребе бојног отрова у Сирији и тврдње да је страдало преко 70 људи, по већ устаљеној пракси директно се оптужује председник Асад, а индиректно Русија. Ову оптужбу прате снимци деце којима се испирају очи и све веома личи на познату подметачину тровања деце у Приштини пре 28 година за коју су оптужени Срби.

На Косову се представа са тровањем албанске деце и даље злоупотребљава обележавањем годишњица наводног тровања. Косовски медији то приказују овако: „Велики број ученика на Косову отрован је у пролеће 1990. године. Тровање отровним гасовима било је резултат доктрине истребљења коју су припремиле српске обавештајне службе, када су отроване хиљаде младих.“

Данас се види да НАТО тимови за спровођење метода хибридног рата користе методе давно тестиране на Балкану. Упадљиви апсурди, како тада, тако и данас, једноставно се игноришу. Будући да нико онда није одговорио на питање како је могуће отровати само албанску децу и студенте када су институције биле заједничке и становништво мешано, тако се данас нико не пита зашто би Асад сада употребио бојни отров када је већ добио рат.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.