Глума дивна! Али глума само!

Енглезима се мора одати признање. У позоришним игроказима и телевизијским серијама су без премца. Но није добро кад се позоришне представе почну играти у стварном животу

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже!  НАТО чудовиште нас је радиоактивним ђубретом затровао. Десетине хиљада грађана Србије умире од рака. Нема осумњичених. Нико не одговара.

ФАУСТОВСКИ РЕЧЕНО Енглези воле да се диче сопственим филмским, позоришним, телевизијским глумачким умећем. Мора им се одати признање. У позоришним игроказима и телевизијским серијама су без премца. Нико на свету им није раван.

[restrict]

Није добро, нит се добро сврши, кад се позоришне представе почну играти у стварном животу. Оно чему ће публика веровати кад види на позоришним даскама или телевизијским екранима неће веровати кад види у телевизијским вестима или прочита у новинама. Глума дивна! Али глума само, рече Фауст.

У позоришту публика ће аплаузом наградити глумце, јер тражи уметност, а не истину. У животу је другачије. Верује се у уметност, али истина се тражи. Крајње је време да Енглези, као неуспелу, скину са репертоара позоришну представу Скрипаљ и кћи. Нека изведу представу Макбет, на пример, или се окану ћоравог посла. Слике сподоба у космичким оделима са маскама који траже остатке отрова, а поред њих стоје нормално обучени полицајци, једноставно не приличе Енглезима, тим мајсторима сцене и сваког детаља. Пустимо ми Енглезе, мада они нас никад неће оставити на миру и размишљајмо о нашем Косову и Метохији. Нашем „проблему“ који, истини за вољу, нисмо сами створили, већ уз помоћ „великих“ сила, разних „Енглеза“. Хиљаду година се (данас двопапски) Ватикан уз помоћ разних крсташа, римокатоличких „Енглеза“, банкарских усрећитеља сиромашних, прегања преко леђа Срба и Србије, све са жељом да постане господар Балканског полуострва и одатле крене у коначан напад на Русију, Русе и православље. Од шизме коју су изазвали 1054. године, па све до сопственог краја, они ће покушавати да своје намере у дело спроведу. Нису успели: Фридрих Барбароса, Карло Велики, Пипин Мали, Филип Лепи, Гргур Ружни и остали са правим или естрадним именима, преко Бонапарте, Кајзера и друга Адолфа, вође Трећег рајха.

Данас римске папе Бенедикт и Франциско, уз подршку Виндзора и Елизабете, надају се да ће удруженим снагама са Макроном Неустрашивим и Непобедивом Брунхилдом, уз остале сатрапе, успети што њихови претходници успели нису. Владати Балканским полуострвом (Хемус на грчком, Румелија на турском, Блиски исток на енглеском, европска Турска на аустријско-немачком језику) њихов је сан.

Једина препрека остварењу њиховог сна – православни Срби. Зато се не секирајмо. Ово што се данас дешава нама, дешавало се нашим очевима, дедовима, чукундедовима. Свим нашим прецима. Само полако, без журбе, уз учтиво понашање, васпитано, увек спремни на разговор са свим и сваким.

ВЕРУЈ НАРОДУ СВОМ Слажем се с председником, да замрзнути конфликт није решење. Али је активан разговор, свих заинтересованих, без одређивања било каквих рокова, демократско решења. Да се разговара, ако треба и годинама. Боље годинама разговарати, него један дан ратовати. Као на Кипру.

Део Србије је окупиран од стране НАТО војске и дат на привремено управљање једној националној мањини, Шиптарима, у држави Србији. Све против закона. Влада државе Србије нема могућности да власт спроводи на целој својој територији. Пат-позиција, рекли би шахисти. Како да се изађе из такве ситуације? Може да се одигра нова партија. Може да се меч заврши патом. Могу да се све фигуре поруше, да се крене у рат или да поново разговарамо. Срби и Шиптари. Сами. Без посредника. Можда Уједињене нације хоће да разговарају? Евроунијатска или Евроазијска заједница? ФИФА сигурно. Не журимо. Срби као мудри народ имају стрпљења и времена. 

Сетимо се приче о зецу и корњачи. Корњача је зеца у трци победила. Важно је, бар што се владе државе Србије тиче, да пажљиво слуша шта народ мисли. Давно је записао Доситеј: Нико није толико богат да подмити цели народ да не говори оно што мисли! Зато кад народ каже да Косово и Метохија немају алтернативу, онда га ваља послушати. Никад није било да је једној особи или једној генерацији наређено да све своје и светске проблеме реши. Други народи имају само сопствену историју, а ми Срби и светску и нашу. Ако је историја учитељица живота, наша има најмање пет хиљада година, не рачунајући време које је и сама провела у школи. Зато без журбе, у се, у своје кљусе, уз православну браћу Русе и Божју помоћ. Следећи Васкрс у Призрену да славимо!             

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *