Захарова: Нова порција лажи британске дипломатије

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је чланак британског министра спољних послова Бориса Џонсона у којем је повезао председничке изборе у Русији и тровање бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља.

„Због чега нам је потребна нова порција лажи и напада ’новичока‘ британске дипломатије? Одговор је очигледан – чињеница нема, а Борис Џонсон још једним нападом покушава да спаси част Терезе Меј, која је пре завршетка истраге, а такорећи и пре њеног почетка, донела одлуку о протеривању руских дипломата. Подсетићу вас да све информације о случају ” “Скрипаљ” имају ознаку “тајну”, написала је Захарова на фејсбуку

Такође је додала да на овај начин Џонсон покушава да измисли “мотив” Русије.

“Мотив је имала Велика Британија и њени НАТО партнери. Русија није имала мотив. Нема га, – дакле, треба га измислити“, навела Захарова.

Захарова је такође саопштила да Борис Џонсон жели да „сиреном заглуши сталне позиве из Москве да се представе сви докази и подаци о наведеном случају ради почетка сарадње у истрази о догађају“, нагласивши да до данас Русија није добила никакве информације.

“Џонсонова изјава и друга грубост су као ваздух потребни владајућој елити Велике Британије, јер је Скотланд јард саопштио да ће истрага о случају Скрипаљ трајати месецима. Много месеци – баш тако, буквално. Дакле, на основу чега је Тереза Меј могла закључити учешће Русије, ако ће истрага, према њиховој полицији, трајати месецима? Осим тога, Организација за заштиту од хемијског оружја је саопштила да ће анализа супстанци трајати три недељеЧудно да је Влади Велике Британије за то било потребно пар сати“, саопштила је портпарол Министарства спољних послова.

Она је додала да су ови информациони напади званичног Лондона разумљиви – они су се “заиграли, лагали и заглавили”.

Један коментар

  1. Ovo je Ruski “ RACAK “………………..Samo sto Rusije nije Srbija, i iako je isti “ stos “ sa Rusima to ne Pali…….

    ..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *