Генерални директор НИС на Копаоник бизнис форуму

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, учествовао је на Копаоник бизнис форуму, наступивши на панелу под називом „Унапређење конкурентности српске економије“.

Тјурдењев је том приликом истакао да је у развој НИС-а од 2009. године, када је Гаспром њефт постао већински акционар, уложено око 2,6 милијарди евра, као и да ће бити настављено са амбициозним програмом инвестиција у складу са недавно усвојеном Стратегијом развоја НИС до 2025. године. Он је додао да је НИС најпрофитабилнија компанија у Србији која сарађује са стотинама домаћих фирми.

Генерални директор НИС је истакао значај увођења модерних технологија за компанију. “Нове технологије су веома важне за развој компаније, као и дигитализација процеса производње. Желимо да привучемо младе и талентоване људе у компанију“, рекао је Тјурдењев.

Тјурдењев је такође истакао да су веома значајна улагања у образовање и навео да је НИС инвестирао око 20 милиона евра у сопствени истраживачки центар.

Поред генералног директора НИС-а на панелу су учествовали председник Српског пословног клуба „Привредник“ Зоран Дракулић, председник Извршног одбора Рајфајзен банке Зоран Петровић, генерални директор Делез Србија Квентин Роје, председник Грчко-српског пословног савета Симеон Цомокос, директор за некретнине и развој Икее у Југоисточној Европи Владислав Лалић и економиста у Европском одељењу ММФ-а Кристина Ричманд.

Између осталог, учесници панела су се заузели за јачање приватног сектора у Србији, подизање конкурентности домаће привреде, стално унапређење привредног амбијента, наставак реформи и очување макроекономске стабилности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *