Вучић: Наjбољи односи с Русиjом, свидело се то или не

Србиjа jе на европском путу, али наставиће да гради наjбоље односе са Руском федерациjом, уз жељу да ти односи буду jош бољи, рекао jе вечерас председник Србиjе Aлександар Вучић на заjедничкоj прес конференциjи са шефом руске дипломатиjе Сергеjем Лавровим.

“Претпостављам да ће бити различитих врста жеља и притисака да ти односи иду у другачиjем смеру, али Србиjа ће бити на истоj линиjи, поштоваће традиционалне односе и развиjати наjбоље односе са Руском федерациjом”, рекао jе Вучић.

Прошли смо сито и решето

Председник Србиjе Aлександар Вучић истакао jе вечерас да 180 година од успостављања дипломатских односа Србиjе и Русиjе односе карактерише да ниско ниjедном ишли jедни против других, што jе ретки пример и случаj било коjих народа у свету.

Вучић jе, на заjедничкоj конференциjи за штампу са шефом руске дипломатиjе Сергеjом Лавровом, казао да данас обележавамо 180 година од успостављања дипломатских односа, током коjих смо прошли „сито и решето“, изгубили много људи борећи се за слободу народа.

Нема санкциjа, не мењамо политику према Русиjи

Председник Србиjе Aлександар Вучић поновио jе вечерас да Србиjа неће уводити санкциjе Русиjи и изразио наду да ће у Eвропскоj униjи имати разумевања за то.

“Jа сам веома прецизан човек и људи у Србиjи, и они коjи ме воле и коjи ме не воле, знаjу да када нешто кажем, то jе тако. Србиjа неће мењати политику према Русиjи”, рекао jе Вучић одговараjући на питање новинара на заjедничкоj прес конференциjи са руским министром спољних послова Сергеjом Лавровим.

Размена Србиjе и Русиjе више од 2,6 милиjарди долара

Председник Србиjе Aлександар Вучић рекао jе вечерас да jе ниво трговинске размене Србиjе и Русиjе у драматичном порасту, и да jе у 2017. години премашио 2,6 милиjарди долара.

Kако jе рекао на заjедничкоj прес конференциjи са шефом руске дипломатиjе Сергеjем Лавровим, Србиjа jе извоз повећала за 25, 2 одсто и истовремено изразио захвалност што су у Русиjи препознали квалитет и прихватили нашу робу.

У БиХ да мање користе речи оптужби

БEOГРAД, 21. фебруара (Танјуг) – Волео бих да се у БиХ мање користио речник оптужби на рачун других народа, а мало више речник заjедништва, рекао jе вечерас председник Србиjе Aлександар Вучић и поновио да Србиjа нема никакве претензиjе према БиХ, већ само жели да се поштуjе Деjтонски споразум.

“Ништа више, али ни мање од тога” поручио jе Вучић, одговараjући на питање новинара да прокоментарише изjаву бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да “Хрватска и српска страна позиваjу на сукобе”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *